Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Tréner Talianov Prandelli i šéf zväzu Abete odstúpili z funkcie

Tréner Talianska Cesare Prandelli Foto: TASR/AP

Svoju rezignáciu oznámil Prandelli na tlačovej konferencii po prehre 0:1 s Uruguajom.

Natal 24. júna (TASR) - Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Cesare Prandelli po vypadnutí "squadry azzurra" už v základnej skupine MS v Brazílii odstúpil zo svojej funkcie. Svoju rezignáciu oznámil na tlačovej konferencii po utorkovej prehre 0:1 s Uruguajom, ktorá definítívne zavrela Talianom osemfinálové brány. Z funkcie odstúpil takisto šéf talianskej futbalovej federácie Giancarlo Abete.

"Ja som zodpovedný za výsledky tímu. Technicky to nefungovalo. Povedal som predstaviteľom talianskej federácie, že odstúpim z postu," vyhlásil Prandelli, ktorého citovala agentúra DPA. Skúsený kouč pritom na konci mája predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky až do EURO 2016.

Abete uviedol, že v nasledujúcom týždni zvolá zasadnutie, na ktorom budú členovia zväzovej exekutívy hovoriť o trénerskej otázke. "Dúfam, že Cesare ešte prehodnotí svoj postoj," povedal na adresu Prandelliho šéf talianskeho zväzu, ktorý rozhodnutie o svojej rezignácii urobil už pred šampionátom.

Prandelli viedol národný tím od roku 2010, na EURO 2012 priviedol mužstvo k druhému miestu. Turnaj v Brazílii sa ale bývalému kormidelníkovi Parmy, AS Rím či Fiorentiny nevydaril a talianska reprezentácia druhýkrát za sebou vypadla na MS už v skupine.

"Od tej chvíle, čo sme predĺžili moju zmluvu, sa niečo zmenilo. Neviem prečo. Stanovil som určitý technický plán, a pretože to nefungovalo, odstupujem," povedal Prandelli.