Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Futbal

Švédi si v zápase so Srbskom pripomenú kariéru Ibrahimoviča

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Štyridsaťdvaročný Ibrahimovič odohral za národný tím 122 zápasov, v ktorých nastrieľal 62 gólov. Rekordných 12-krát sa stal najlepším futbalistom roka vo svojej krajine.

Štokholm 3. apríla (TASR) - Švédska futbalová reprezentácia odohrá 8. júna v štokholmskej Friends Arene prípravný zápas so Srbskom, v ktorom si pripomenie výnimočnú kariéru Zlatana Ibrahimoviča. Bývalý elitný kanonier zavesil kopačky na klinec po minulej sezóne. Jeho rozhodnutie ovplyvnila séria zranení kolena, informoval portál football-italia.net.

Štyridsaťdvaročný Ibrahimovič odohral za národný tím 122 zápasov, v ktorých nastrieľal 62 gólov. Rekordných 12-krát sa stal najlepším futbalistom roka vo svojej krajine. Väčšinu svojej kariéry strávil v Serii A, kde v dresoch AC Miláno, Juventusu Turín a Interu Miláno odohral 283 zápasov a zaznamenal 156 presných zásahov. Ibrahimovič okrem toho hrával aj v Malmö, Ajaxe Amsterdam, FC Barcelona a Paríži SG.

"Keďže nebola príležitosť uctiť si jeho pôsobenie v národnom tíme počas minulého leta, stane sa tak 8. júna v prípravnom zápase proti Srbsku v Štokholme," informoval Švédsky futbalový zväz (SVFF). Zatiaľ nie je isté, či sa Ibrahimovič aspoň epizódne v stretnutí predstaví.

Ibrahimovič vo svojej kariére získal 34 trofejí, na klubovej úrovni dokázal nastrieľať viac ako 500 gólov. Napriek tomu, že patrí medzi futbalistov s najväčším množstvom trofejí, nikdy nedokázal triumfovať v Lige majstrov.