Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Futbal

Švajčiar Ramon Vega má záujem o post prezidenta FIFA

Ilustračný snímok. Foto: TASR/AP

Predstavitelia FIFA uviedli, že zatiaľ nikto nepredložil protikandidatúru súčasnému prezidentovi Giannimu Infantinovi. Ten je na čele svetového futbalu od roku 2016.

Bern 29. januára (TASR) - Bývalý švajčiarsky futbalista Ramon Vega chce kandidovať na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Nového šéfa svetového futbalu zvolia v Paríži 5. júna.

Vega o svojej kandidatúre povedal novinárom nemeckého denníka Süddeutsche Zeitung, jeho slová citovala agentúra DPA. "Na základe povzbudivých a pozitívnych reakcií, ktoré som dostal z mnohých strán, vezmem túto úlohu vážne. O post prezidenta FIFA sa chcem uchádzať prostredníctvom demokratickej kampane." Kandidáti musia predložiť svoje ponuky do utorka 5. februára a musia mať podporu aspoň piatich členských krajín. Predstavitelia FIFA uviedli, že zatiaľ nikto nepredložil protikandidatúru súčasnému prezidentovi Giannimu Infantinovi. Ten je na čele svetového futbalu od roku 2016, funkciu prevzal od Švajčiara Seppa Blattera. Infantino má podporu väčšiny 211 členských krajín FIFA, ale v Európe čelí tvrdej opozícii.

Vega reprezentoval Švajčiarsko na EURO 1996, hral za Grasshoppers Zürich, Tottenham Hotspur aj US Cagliari. Po skončení kariéry pracoval ako manažér.