Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Stoke rozviazalo zmluvu s niekdajším talentom Berahinom pre alkohol

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Berahino je rodák z Burundi, ako desaťročný utiekol pred občianskou vojnou do Anglicka. Zviditeľnil sa v tíme West Bromwich Albion.

Londýn 26. mája (TASR) - Anglický futbalový klub Stoke City ukončil zmluvu so Saidom Berahinom po tom, ako útočníka usvedčili z riadenia vozidla pod vplyvom alkoholu. Dvadsaťpäťročný niekdajší mládežnícky reprezentant "Albiónu" sa previnil vo februári. Súd mu teraz vymeral za trojnásobné prekročenie limitu alkoholu v krvi pokutu 75-tisíc libier a zobral vodičák na 30 mesiacov. Nepomohla mu ani obhajoba tvrdením, že unikal pred zlodejmi. Informovalo o tom periodikum Daily Mail.

Berahino je rodák z Burundi, ako desaťročný utiekol pred občianskou vojnou do Anglicka. Zviditeľnil sa v tíme West Bromwich Albion a s povesťou veľkého talentu sa prepracoval do anglickej reprezentácie do 21 rokov. Pozornosť však pútali aj jeho život mimo ihriska, keď ho s alkoholom za volantom pristihli aj v rokoch 2012 a 2015. V 2017 prestúpil za 12 miliónov libier do Stoke City, ale postupne začal herne upadať. Od vlaňajška reprezentuje rodné Burundi.