Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Solskjaera čaká domáca premiéra: Nemyslím si, že to bude jednoduché

Na archívnej snímke Ole Gunnar Solskjaer. Foto: TASR/AP

Kouč, ktorého dočasne poverili vedením mužstva, prežíva pred duelom proti Huddersfieldu pochopiteľnú nervozitu.

Manchester 25. decembra (TASR) - Nového trénera futbalistov Manchestru United Oleho Gunnara Solskjaera čaká v stredu 26. decembra domáca premiéra. Kouč, ktorého dočasne poverili vedením mužstva, prežíva pred duelom proti Huddersfieldu pochopiteľnú nervozitu.

Nórsky tréner začal uplynulý víkend na lavičke "červených diablov" jasným víťazstvom v Cardiffe 5:1. Päť gólov dal United naposledy v máji 2013. "Samozrejme, že sa snažíte udržať svoje emócie pod kontrolou, pretože som v tíme pre to, aby som pracoval čo najlepšie. Musím sa sústrediť len na to," citovala Solskjaerove slová agentúra AP.

Pred ligovým zápasom proti Huddersfieldu ho čaká vrelé a emotívne privítanie. "Nemyslím si, že to bude jednoduché. Ale teším sa na to a myslím, že sa chlapci rovnako tešia na zápas na Old Trafford."

Manchester doma nepredvádzal ideálne výkony, z 12 zápasov prebiehajúcej sezóny vyhral iba päť. "Musím u hráčov prebudiť dôveru v samých seba. Dôvera je ako jedlo, ktoré dáte do chladničky a potom ho len vyberáte. Získať sa dá poctivým tréningom. Dúfam, že v nasledujúcich piatich mesiacoch budem robiť dostatočne dobrú prácu, aby fanúšikovia mohli stále spievať moje meno," uzavrel Solskjaer, ktorý pôsobil v mužstve jedenásť rokov ako hráč.