Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Slovenská šestnástka postúpila na turnaji v Malajzii do finále

Ladislav Pecko Foto: TASR/Martin Baumann

Obhajcovia vlaňajšieho prvenstva sa vo finále stretnú s úspešnejším z druhého semifinále medzi Iránom "16" a brazílskym Internacional SC.

Kuala Lumpur 24. januára (TASR) - Slovenskí futbalisti do 16 rokov postúpili na turnaji Frenz International Cup 2014 v Malajzii do finále. Zverenci trénera Ladislava Pecka vyradili v semifinále Sporting Lisabon, keď po remíze 1:1 v riadnom čase i po predĺžení vyhrali 8:7 v rozstrele zo značky 11 m. Rozhodujúcu penaltu premenil Roman Zemko, informoval Slovenský futbalový zväz. Obhajcovia vlaňajšieho prvenstva sa vo finále stretnú s úspešnejším z druhého semifinále medzi Iránom "16" a brazílskym Internacional SC.



semifinále:

SR "16" - Sporting Lisabon 1:1 po predĺžení (1:0, 1:1), 8:7 na 11m



Góly: 28. Baumgartner - 73. Duarte




Ladislav Pecko, tréner SR "16" /zdroj: SFZ/: "Na súpera sme sa veľmi dobre pripravili. Dobre sme vstúpili do zápasu, dali sme gól, mali sme šance a kontrolovali sme hru. Bohužiaľ sa nám nepodarilo dať druhý gól a súper z prvej strely vyrovnal. Mali sme aj trochu smoly v nadstavenom čase, ale našťastie to dobre dopadlo. Pre nás by bolo lepšie hrať proti brazílskemu Internacional FC, aby sme im odplatili prehru. V prvom rade si musíme oddýchnuť, lebo dnes toho bolo veľa. Vo finále sa budeme snažiť odovzdať na ihrisku maximum a dať o gól viac aspoň v penaltách."