Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Slovenská sedemnástka rozdrvila v príprave Maďarsko

Futbal Foto: TASR/AP

Zverenci trénera Ladislava Hudeca prehrali v utorok v prvom stretnutí s Maďarmi 1:2. Pre mladých Slovákov boli zápasy prípravou na jarné boje v druhej fáze kvalifikácie ME 2017.

Telki 17. novembra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov zvíťazili vo štvrtok v druhom z dvojice prípravných súbojov nad rovesníkmi z Maďarska jednoznačne 4:0. Hetrikom sa blysol útočník bratislavského Slovana Bruno Čerňanský, ďalší gól SR "17" pridal Martin Murcko. Duel sa hral v známom maďarskom futbalovom centri Telki.

Zverenci trénera Ladislava Hudeca prehrali v utorok v prvom stretnutí s Maďarmi 1:2. Pre mladých Slovákov boli zápasy prípravou na jarné boje v druhej fáze kvalifikácie ME 2017 (tzv. Elite Round).

Ladislav Hudec, tréner SR "17" (zdroj: futbalsfz.sk): "Dosiahli sme potešujúci výsledok, ktorý bol podložený vysokou efektivitou Čerňanského hlavne v prvom polčase. V prvom zápase sa nám nepodarilo vyriešiť gólové situácie do želaného efektu, naopak, dnes nám to vyšlo a premenili sme ich. Nesmie nás to však uspať. Stále hovoríme o obrannej fáze, ktorú musíme zlepšovať. Dnes už to bolo v niektorých prípadoch lepšie. Víťazstvo poteší na záver prvej polovice sezóny a je to aj pre chlapcov dobré vysvedčenie."

prípravný zápas - štvrtok (Telki):

Maďarsko "17" - Slovensko "17" - 0:4 (0:3)
Góly: 12., 23. (z 11 m) a 40. Čerňanský, 77. Murcko

Zostava SR: "17": Krajčirík - Sekerka (66. Strachan), Filipiak (41. Petro), Pišoja, Vojtko - Machara (41. Krkoška), Potoma (41. Kadák) - Svetlošák (57. Murcko), Gerebenits (70. Tvrdý), Kmeť (57. Dávidík) - Čerňanský (57. Kelemen)