Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Futbal

Slováci nadviazali na obraty z kvalifikácie, Hapal: Tím má morálku

Na snímke vpravo Stanislav Lobotka (SVK) a vľavo Karol Linetty (Poľsko) v zápase Poľsko - Slovensko na ME vo futbale do 21 rokov 16. júna 2017 v Lubline. Foto: TASR - Martin Baumann

Zverenci Pavla Hapala sa s nepriaznivým vývojom nepasovali po prvý raz, po kvalifikačných obratoch proti Holandsku z 0:1 na 1:3, resp. z 0:2 na 4:2 pridali aj triumf na záverečnom turnaji.

Lublin 17. júna (TASR) - Futbalisti slovenskej dvadsaťjednotky sa museli otriasť po tom, ako inkasovali v prvej minúte prvého stretnutia na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie. To sa im však podarilo a domácich poľských rovesníkov zdolali v piatkovom zápase A-skupiny 2:1.

Zverenci Pavla Hapala sa s nepriaznivým vývojom nepasovali po prvý raz, po kvalifikačných obratoch proti Holandsku z 0:1 na 1:3, resp. z 0:2 na 4:2 pridali aj triumf na záverečnom turnaji. "Mužstvo ukázalo, že má morálku a je silné v týchto situáciách a nič to s ním neurobí. Som plný emócií a som šťastný za hráčov. Nervozita pred duelom bola mierne cítiť. Najmä v prvom dejstve sme dominovali na lopte, aj keď sme v niektorých momentoch mali šťastie. Brankár nás dvakrát podržal, v hektickom závere sme získavali odrazené lopty a zaslúžene sme zvíťazili," zhodnotil Hapal.

Český tréner tajil, kto sa postaví do bránky. Dôveru dostal Adrián Chovan, ktorý úlohu jednotky zastával tiež v kvalifikácii. Po pár sekundách mu dal gól Patryk Lipski, ale v kľúčových momentoch po zmene strán ho neprekonali Przemyslaw Frankowski ani Pawel Dawidowicz. "Nič horšie sa nemôže stať. Pochopiteľne, zatriaslo to s nami. Určite sme to museli hodiť za hlavu a sústrediť sa na to, čo príde. Do konca prvého polčasu som potom nemal prácu, nakopla ma šanca v úvode druhého. Pri najväčšej možnosti som iba natiahol ruku. Hovoril som, že nervózni a pod tlakom budú domáci. To sa podľa mňa potvrdilo, gól ich mal naštartovať, no ešte viac ich potopil a potom sme zápas ovládli my," povedal Chovan.

Mladí Slováci sa po úvodnom hracom dni usadili na čele A-skupiny, v druhom súboji sa Švédsko a Anglicko rozišli bez gólov. Najbližšie sa predstavia v pondelok 19. júna v Kielcoch proti anglickým rovesníkom, Poliaci si zmerajú sily so Švédmi. "Teraz bude dôležité dať hlavy normálne, nemať nos hore, aby nám tam nenapršalo. Koncentrujeme sa na to, čo na nás čaká. V piatok sa môžeme potešiť, ale od soboty sa už pripravujeme na Anglicko a na cestu do Kielcov. Je to iba začiatok turnaja, môže sa stať, že už nevyhráme. Samozrejme, v žiadnom prípade to nechcem privolávať. Som rád, že sme zvíťazili," dodal Chovan.