Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Práce na štadióne v Sao Paule po smrti robotníka zastavili

Na archívnej snímke z októbra 2013 letecký pohľad na štadión Arena Corinthians v Sao Paule. Foto: TASR/AP

Z prvotných výsledkov vyšetrovania brazílskej polície vyplýva, že robotník zrejme nebol pripútaný bezpečnostným lanom.

Foto: TASR/AP

Sao Paulo 1. apríla (TASR) - Brazílske úrady zastavili po smrti robotníka práce na výstavbe tribún na štadióne v Sao Paule, ktorý bude dejiskom otváracieho duelu tohtoročných majstrovstiev sveta vo futbale.

Podľa agentúry Reuters spoločnosť Fast Engenharia musí prerušiť všetky konštrukčné práce na štadióne pokiaľ nebude urobená technická analýza projektu. Spoločnosť vo svojom vyhlásení uviedla, že po zverejnení analýzy oznámi nový termín na dokončenie výstavby.

Fabio Hamilton da Cruz zahynul v sobotu ráno počas inštalácie schodiska na jednej z tribún, keď neprežil pád z výšky približne ôsmich metrov. Z prvotných výsledkov vyšetrovania brazílskej polície vyplýva, že robotník zrejme nebol pripútaný bezpečnostným lanom. Bolo to už tretie úmrtie počas prác na stavbe Arény Corinthians a celkovo siedme na brazílskych štadiónoch určených pre MS 2014.

Štadión v Sao Paule mal byť dokončený už vlani v decembri. Práce na jeho výstavbe sa oneskorili po tragickej smrti dvoch robotníkov, ktorí zahynuli v novembri pri páde žeriavu.