Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Ramos do Žiliny nepríde, v kádri Španielov ho nahradil Bartra

Na snímke hráč Realu Sergio Ramos Foto: TASR/AP

Ramos sa zranil v nedeľňajšom ligovom zápase proti Athletica Bilbao (5:0) a v polčasovej prestávke ho na ihrisku nahradil Raphaël Varane.

Madrid 6. októbra (TASR) - Obranca Realu Madrid Sergio Ramos bude pre zranenie lýtka chýbať španielskej futbalovej reprezentácii vo štvrtkovom dueli C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 proti Slovensku v Žiline. Namiesto neho nominoval tréner Vicente del Bosque obrancu Barcelony Marca Bartru. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

Ramos sa zranil v nedeľňajšom ligovom zápase proti Athletica Bilbao (5:0) a v polčasovej prestávke ho na ihrisku nahradil Raphaël Varane. V pondelok prišiel 121-násobný reprezentant na zraz španielskeho tímu, ale po lekárskych testoch ho tréneri poslali domov. "K tímu sa pridá Marc Bartra," informovala oficiálna stránka Španielskej futbalovej federácie www.sefutbol.com.

Del Bosque neoznačil situáciu za alarmujúcu. "Možno nám to trochu naruší pôvodné zámery, no nie je dôvod na poplach. Dôverujeme hráčom, ktorých máme v tíme," povedal ešte pred výsledkami lekárskych testov pre denník ABC. Na post stredného obrancu môže kouč Španielov na Slovensku počítať aj s dvojicou Gerard Pique a Raul Albiol.

Samotný Ramos po zápase s Bilbaom na sociálnej sieti napísal: "Mám nepríjemné pocity v lýtku, ale chcem byť s reprezentačným tímom." Nakoniec sa jeho túžba nenaplnila.

Španieli mali zraz v pondelok o 13.00 h a podvečer absolvovali prvý spoločný tréning. Novými tvárami v reprezentácii sú útočník Rodrigo, ktorý je vo Valencii na hosťovaní z Benfiky Lisabon prvú pozvánku do národného tímu dostal aj ľavý obranca Bayernu Mníchov Juan Bernat.

Po štvrtkovom dueli v Žiline sa "La Furia Roja" predstaví v nedeľu na pôde Luxemburska.



nominácia Španielska na kvalifikačné zápasy EURO 2016 so Slovenskom (9. októbra) a Luxemburskom (12. októbra) - AKTUALIZOVANÁ:

brankári: Kiko Casilla (Espaňol Barcelona), Iker Casillas (Real Madrid), David De Gea (Manchester United)

obrancovia: Raul Albiol (SSC Neapol), Cesar Azpilicueta (Chelsea Londýn), Dani Carvajal (Real Madrid), Jordi Alba (FC Barcelona), Juanfrán (Atletico Madrid), Piqué (FC Barcelona), Juan Bernat (Bayern Mníchov), Marc Bartra (FC Barcelona)

stredopoliari: Santi Cazorla (Arsenal Londýn), Cesc Fabregas (Chelsea Londýn), Andres Iniesta (FC Barcelona), Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Koke (Atletico Madrid), Raul Garcia (Atletico Madrid), Sergio Busquets (FC Barcelona), David Silva (Manchester City)

útočníci: Diego Costa (Chelsea Londýn), Rodrigo (FC Valencia), Paco Alcácer (FC Valencia), Pedro (FC Barcelona)