Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

PSG kúpil mladého obrancu Kehrera zo Schalke za 37 miliónov eur

Nemecký obranca Thil Kehrer, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V minulej sezóne prispel dobrými výkonmi k druhému miestu Schalke v Bundeslige a v minulom roku sa stal v reprezentačnom drese Nemecka majstrom Európy do 21 rokov.

Paríž 16. augusta (TASR) - Francúzsky futbalový majster Paríž Saint-Germain angažoval nemeckého obrancu Thila Kehrera zo Schalke 04 Gelsenkirchen. Finančné detaily zainteresovaní nešpecifikovali, podľa správ médií z oboch krajín ale 21-ročný Kehrer stál 37 miliónov eur.

Nemecký mladík podpísal s PSG päťročnú zmluvu. V minulej sezóne prispel dobrými výkonmi k druhému miestu Schalke v Bundeslige a v minulom roku sa stal v reprezentačnom drese Nemecka majstrom Európy do 21 rokov. Podľa informácie agentúry AP má nová akvizícia potenciál v budúcnosti nahradiť 33-ročného brazílskeho obrancu Thiaga Silvu, ktorý háji farby Paríža od roku 2021. "Budem mať výnimočných nových spoluhráčov a teším sa tiež na pôsobenie pod trénerom, ktorý v uplynulých rokoch odviedol v Nemecku skvelú prácu," povedal nový zverenec trénera a krajana Thomasa Tuchela.