Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Prezident Bayernu Hoeness priznal daňový únik

Prezident futbalistov Bayernu Mníchov Uli Hoeness Foto: TASR/AP

Hoeness sa objavil na súde v Mníchove, pretože čelí obvineniu, že si nesplnil daňové povinnosti spojené s hotovosťou uloženou na jeho účte vo švajčiarskej banke.

Mníchov 10. marec (TASR) - Prezident Bayernu Mníchov Uli Hoeness sa priznal, že na daniach zatajil omnoho viac, ako sa predpokladalo. V pondelok pred regionálnym súdom v Mníchove uviedol, že sa dopustil daňového úniku vo výške 18,5 milióna eur, čo je viac ako päťnásobok sumy, o ktorej sa doposiaľ hovorilo.

"Dúfal som, že dobrovoľným priznaním sa vyhnem trestnému stíhaniu. Som rád, že som vyšiel s pravdou von," cituje jeho slová agentúra dpa.

Hoeness sa objavil na súde v Mníchove, pretože čelí obvineniu, že si nesplnil daňové povinnosti spojené s hotovosťou uloženou na jeho účte vo švajčiarskej banke. V januári 2013 totiž z vlastnej vôle informoval úrady o svojom švajčiarskom účte i o nenahlásených príjmoch na ňom z obchodovania na burze v rokoch 2003 až 2009.

Médiá už skôr informovali, že Hoeness sa vyhol daňovej povinnosti vo výške približne 3,5 milióna eur. Dodatočne síce zaplatil podlžnosti i pokuty z toho vyplývajúce, súd mal ale rozhodnúť, či úrady o svojom priestupku informoval včas a dostatočne komplexne. V pondelok však priznal, že štát na daniach obral o omnoho vyššiu sumu.