Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Prezident Bayernu nepriznal milióny eur na daniach, hrozí mu väzenie

Uli Hoeness Foto: TASR/AP

Šéf momentálne jedného z najlepších klubov na svete Uli Hoeness údajne pripravil štát o 27,2 milióna eur.

Mníchov 11. marca (TASR) - Prezident nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Uli Hoeness, ktorý čelí obvineniu z úniku na daniach, nepriznal podľa daňového inšpektora omnoho vyššiu čiastku, ako povedal. Majster sveta z roku 1974 a šéf momentálne jedného z najlepších klubov na svete údajne pripravil štát o 27,2 milióna eur a hrozí mu desaťročné väzenie.

Viacerí experti sa zhodli, že únik je tak veľký, že v tomto prípade asi nevyviazne Hoeness len s podmienkou. Na začiatku procesu obvinila prokuratúra Hoenessa z daňového úniku 3,2 milióna eur, ku ktorému sa vlani priznal. V pondelok ale šéf bavorského klubu na súde povedal, že štát obral na daniach o 18,5 milióna eur a dúfal, že jeho priznanie mu v procese pomôže a bude poľahčujúcou okolnosťou. O deň neskôr však daňový inšpektor pred súdom povedal, že sa jedná až o čiastku 27,2 milióna eur.

Úrad k tejto čiastke dospel na základe dodatočných podkladov o Hoenessovom konte vo Švajčiarsku. "Nepodmienečný trest väzenia považujem za absolútne nutný," povedal v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Bayericher Rundfunk právnik Thomas Eigenthaler.