Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Plovdiv dostal vysokú pokutu, zvažuje odstúpenie z bulharskej ligy

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

Bulharská futbalová únia (BFU) oznámila svoje rozhodnutie v utorok, ďalšie detaily už nezverejnila.


Sofia 11. augusta (TASR) - Bulharský futbalový klub Lokomotiv Plovdiv zvažuje odstúpenie z najvyššej domácej súťaže. Dôvodom je pokuta vo výške 37.500 levov (približne 21.224 amerických dolárov), ktorú mu vedenie domácej únie udelilo za rasistické správanie sa jeho fanúšikov v sobotňajšom ligovom dueli proti Litexu Loveč (1:1). Predstavitelia Lokomotivu sa však bránia a tvrdia, že k žiadnym inkriminovaným momentom neprišlo.

Bulharská futbalová únia (BFU) oznámila svoje rozhodnutie v utorok, ďalšie detaily už nezverejnila. Lokomotiv, ktorému patrí v desaťčlennej tabuľke najvyššej bulharskej súťaže priebežne deviata priečka s dvomi bodmi, sa chcel pôvodne odvolať. "Sme veľmi prekvapení takouto vysokou sankciou. Ani jeden z rozhodcov nezaznamenal žiadny incident, nič nie je ani v médiách," povedal člen vedenia klubu Konstantin Dumanov.

Predstavitelia bulharského šampióna z roku 2004 následne uviedli, že zvážia ďalšie pôsobenie klubu v najvyššej domácej súťaži. V prípade odstúpenia z nej by si ponechali len mládežnícke tímy. "Je to veľké šialenstvo. Bol som na tribúnach a nič sa nedialo. Nehádzali sme po nikom banány ani sme nevyťahovali útočiace transparenty. Vzhľadom na výšku pokuty si však ľudia v Európe musia pomyslieť, že sme vykonali niečo strašné. Som veľmi sklamaný. Je to strašne frustrujúce a demotivujúce pre nás, aj preto sa budeme baviť o našom odstúpení zo súťaže," dodal ďalší z čelných predstaviteľov Nikolaj Nedelčev.