Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

V LM zranenia viacerých opôr, Pique a Diego Costa sú mimo hry

Hráč Barcelony Gerard Pique sedí na trávniku po tom, ako sa zranil vo futbalovom zápase štvrťfinále Ligy majstrov FC Barcelona - Atletico Madrid v Barcelone 1. apríla 2014 Foto: TASR/AP

Costa utrpel svalové zranenie, Pique zase vlasovú zlomeninu v oblasti pravého bedra.

Barcelona 2. apríla (TASR) - Futbalový obranca FC Barcelona Pique bude štyri týždne nedobrovoľne pauzovať. Z hry ho vyradila vlasová zlomenina v oblasti pravého bedra, informovala agentúra AP.

Dvadsaťsedemročný španielsky stopér sa zranil v utorňajšom zápase štvrťfinále Ligy majstrov proti Atleticu Madrid (1:1) a už v 12. minúte ho musel na ihrisku nahradiť Marc Bartra. Pique tak vynechá budúcotýždňovú štvrťfinálovú odvetu a v prípade postupu by s najväčšou pravdepodobnosťou nehral ani úvodný semifinálový duel. Barcelona s ním nemôže počítať tiež v štyroch ligových kolách a vo finále španielskeho Kráľovského pohára proti Realu Madrid (16. apríla).

Zranený Diego Costa odchádza z ihriska
Foto: TASR/AP
Kanonier Atletica Madrid Diego Costa nedohral utorkový prvý zápas štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 na ihrisku FC Barcelona (1:1). Španielsky reprezentačný útočník musel odstúpiť z hry už v 29. minúte pre zranenie zadného stehenného svalu.

Costa sa zranil v nevinnom súboji, po ktorom musel z hracej plochy odkrivkať a zvyšok zápasu odsledovať zo striedačky. "Diego Costa má svalové zranenie na zadnej strane pravého stehna," uviedlo Atletico na svojom twitterovom konte. Zatiaľ nie je známe, aká dlhá pauza ho čaká, ohrozený je však jeho štart vo štvrťfinálovej odvete s Barcelonou (9. apríla).

Dvadsaťpäťročného Brazílčana, ktorý už reprezentuje Španielsko, sužovali niekoľko dní problémy s ľavou nohou. Tú si poranil v sobotňajšom víťaznom ligovom dueli v Bilbau. Diego Costa má v aktuálnom ročníku na konte sedem gólov v piatich zápasoch LM a 25 zásahov v La Lige.