Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Paraguaj na Copa America s Cardozom, Almironom i Balbuenom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Paraguajskí futbalisti odštartuje svoje účinkovanie na Copa America v nedeľu 16. júna o 21.00 SEČ na Maracane duelom proti Kataru - úradujúcemu šampiónovi Ázie.

Asuncion 30. mája (TASR) - Útočník Oscar "Tacuara" Cardozo nechýba v 23-člennej konečnej nominácii paraguajskej futbalovej reprezentácie na Copa America v Brazílii. Tridsaťpäťročný štvrťfinalista MS 2010 v JAR si vyslúžil pozvánku vďaka kvalitným výkonom v tíme Libertad, ktorému svojimi gólmi pomohol k postupu do osemfinále juhoamerického Pohára osloboditeľov.

V kádri argentínskeho trénera Eduarda Berizza figuruje aj krídelník Miguel Almiron - spoluhráč slovenského brankára Martina Dúbravku v Newcastli United. V obrane sa bude bývalý kouč Celty Vigo spoliehať na Fabiena Balbuenu z West Hamu United či Juniora Alonsa z Bocy Juniors. Kapitán tímu stopér Gustavo Gomez z Palmeirasu sa v úvodných dvoch zápasoch nepredstaví pre disciplinárny trest. V záverečnom zápase kvalifikácie MS 2018 proti Venezuele, v ktorom Paraguaj po domácej prehre 0:1 pochoval postupové šance, dostal červenú kartu.

"La Albirroja" odštartuje svoje účinkovanie na Copa America v nedeľu 16. júna o 21.00 SEČ na Maracane duelom proti Kataru - úradujúcemu šampiónovi Ázie. Ďalšími súpermi pravlasti kmeňa Guaraní v základnej skupine budú Argentína a Kolumbia. Pred turnajom odohrajú Paraguajčania prípravné zápasy proti Hondurasu a Guatemale.

Nominácia Paraguaja na Copa America:

brankári: Alfredo Aguilar (Olimpia Asuncion), Junior Fernández (Botafogo), Antony Silva (Huracan)

obrancovia: Juan Escobar (Cerro Porteno), Fabián Balbuena (West Ham United), Gustavo Gomez (Palmeiras), Iván Torres (Olimpia Asuncion), Iván Piris (Libertad), Bruno Valdez (América), Junior Alonso (Boca Juniors), Santiago Arzamendia (Cerro Porteno)

stredopoliari: Rodrigo Rojas (Olimpia Asuncion), Matías Rojas (Defensa y Justicia), Celso Ortiz (Monterrey), Hernán Pérez (Espanyol Barcelona), Miguel Almiron (Newcastle United),, Richard Ortiz (Olimpia Asuncion)

útočníci: Derlis González (FC Santos), Federico Santander (FC Bologna), Cecilio Domínguez (Independiente), Juan Manuel Iturbe (Pumas), Oscar Romero (Šanghaj Šenhua),, Óscar Cardozo (Libertad)