Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

VIDEO: Opitý Vidal havaroval cestou z kasína, odobrali mu vodičák

Čilský futbalista Arturo Vidal si utiera slzy na tlačovej konferencii v stredu 17. júna 2015, v deň keď sa objavil pre súdom za jazdu pod vplyvom alkoholu v Santiagu. Foto: TASR/AP

Po incidente ho napokon nevyradia z kádra Čile na Copa America.

Santiago 17. júna (TASR) - Čílsky futbalový stredopoliar Arturo Vidal v utorok pod vplyvom alkoholu havaroval s jeho Ferrari a utrpel menšie zranenia, keď sa spolu s manželkou vracal z kasína do hotela národnej reprezentácie. Po incidente ho zadržala polícia a sudca mu na štyri mesiace odobral vodičský preukaz, informovala agentúra AP.

K nehode, resp. ku kolízii s dvoma ďalšími autami prišlo na diaľnici v Santiagu len deň potom, ako hviezda Juventusu Turín dvoma gólmi prispela k remíze organizátora Copa America 3:3 s Mexikom. Tréner Čile Jorge Sampaoli napriek incidentu nemá v úmysle vyradiť Vidala z kádra na prebiehajúcom kontinentálnom šampionáte. "Potrebujeme ho," povedal Sampaoli na adresu Vidala, s ktorým počíta v piatok v záverečnom dueli základnej A-skupiny proti Bolívii. V stredu mali hráči osobné voľno.

"Arturo sa v reprezentácii správal vždy dobre. Hral na majstrovstvách sveta, hoci mal problémy s kolenom a riskoval svoju budúcnosť," zastal si svojho zverenca Sampaoli. "Vieme čoho je Arturo na ihrisku schopný. Tento prípad vyriešime interne."

Vidal ani jeho manželka neutrpeli pri nehode vážne zranenia, na ošetrenie do miestnej nemocnice išli podľa očitých svedkov po svojich. Vidal opustil nemocnicu v policajnom aute, ktoré ho odviezlo na výsluch. "Vodič červeného motorového vozidla bol pod vplyvom alkoholu," uviedol plukovník miestnej polície Ricardo Gonzalez s tým, že hladina alkoholu bola u previnilca 1,21 gramu na liter.

Vidal havaroval s jeho Ferrari v utorok 16. júna 2015 v Santiagu v Čile.
Foto: TASR/AP


Vidal zdemoloval jeho Ferrari, televízne zábery ukázali aj nafúknuté airbagy po náraze. "Nanešťastie som bol účastníkom dopravnej nehody. Našťastie sme všetci v poriadku. Ďakujem za podporu," napísal Vidal na sociálnej sieti. Neskôr sa pred novinármi kajal: "Išiel som do kasína, mal som dva drinky, spôsobil som nehodu a riskoval život mojej manželky a mnohých ľudí. Je mi veľmi ľúto čo som spravil. Chcem sa ospravedlniť mojim spoluhráčom, trénerom, funkcionárom, fanúšikom a celej krajine. Jediná vec, ktorú teraz môžem spraviť, je ospravedlniť sa a poučiť sa z toho."



"Je to vážna vec, že sa niečo takéto stane uprostred Copa America. Keď sú hráči v Európe, takéto niečo sa nestáva. Nechápem trénera Jorgeho Sampaoliho a nechápem ani Vidala," povedal v reakcii bývalý tréner Čile do 20 rokov Jose Sulantay, ktorý v minulosti Vidala trénoval.