Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

OIC podporuje Katar ako dejisko MS 2022:

Výkonný výbor Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vo štvrtok 2. decembra 2010 v Zürichu rozhodol, že 22. svetový šampionát v roku 2022 sa uskutoční prvý raz v histórii v Katare. "Katar je spoľahlivým partnerom a jedinou krajinou, ktorá môže sľúbiť: Ručíme za kontinuitu zdrojov. Zároveň ponúkame historickú príležitosť usporiadať MS v novom regióne," vyhlásil šéf kandidatúry šejk Mohammed bin Chalifa Al Thani (uprostred). Foto: TASR/AP

Najväčšia moslimská spoločnosť na svete podporuje Katar a odmieta tvrdenia, že právo organizácie MS 2022 získal kupovaním hlasov delegátov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Dubaj 18. júna (TASR) - Najväčšia moslimská spoločnosť na svete podporuje Katar a odmieta tvrdenia, že právo organizácie MS 2022 získal kupovaním hlasov delegátov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Švajčiarske a americké federálne orgány sa v týchto dňoch zaoberajú možnou korupciou. Tá sa týka pridelenia MS 2018 Rusku a tiež šampionátu, ktorý sa o štyri roky uskutoční v Katare.

"Ide o tendenčnú kampaň médií v západnom svete, ktoré chcú zbaviť Katar organizácie MS. Jednoznačne si stojíme za tým, že krajina získala legitímne právo organizovať šampionát," uvádza sa v stanovisku Organizácie islamskej konferencie (OIC).