Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Odveta Slovana je vysoko riziková, polícia očakáva vyše tisíc Slovákov

Na snímke vľavo hráč Slovana Aleksandar Čavrič a Mateo Barač (Rapid Viedeň) v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy ŠK Slovan Bratislava - Rapid Viedeň dňa 9. augusta 2018 v Bratislave. Foto: TASR

Slovan vyhral v prvom zápase v domácom prostredí 2:1, pričom v Bratislave neprišlo k žiadnym incidentom. Viedenská polícia si však myslí, že v odvete sa situácia môže vyhrotiť.

Viedeň 14. augusta (TASR) - Viedenská polícia označila štvrtkový odvetný duel 3. predkola Európskej ligy medzi domácim Rapidom Viedeň a Slovanom Bratislava za vysoko rizikový a v metropole krajiny očakáva 1000 až 1200 fanúšikov slovenského klubu. Už v pondelok pritom zakázala príchod špeciálneho vlaku s priaznivcami "belasých".

Slovan vyhral v prvom zápase v domácom prostredí 2:1, pričom v Bratislave neprišlo k žiadnym incidentom. Viedenská polícia si však myslí, že v odvete sa situácia môže vyhrotiť a preto sa na duel patrične pripravuje. "Naše opatrenia sa nezameriavajú iba na štadión a jeho okolie, ale s fanúšikmi hostí budeme už od hraníc a aj priamo v meste," citovala agentúra APA policajného hovorcu Patricka Maierhofera.

Keďže rakúske úrady zakázali vypraviť špeciálny vlak, ktorý by zastavil neďaleko štadióna a odtiaľ by fanúšikov Slovana aj odviezol späť, tí sa dopravia na duel individuálne. "Vlak sme neodporučili z operačno-taktických dôvodov," povedal Maierhofer. Podľa neho by mohli robiť problémy aj priaznivci videnskej Austrie, s ktorou má Slovan družbu. "Nevieme, či a v akom rozsahu sa zúčastnia."

Priamo na štadióne a v jeho okolí bude na bezpečnosť dohliadať asi 300 policajtov, dokopy by ich malo byť v akcii až tisíc. Mnoho z nich bude sprevádzať fanúšikov Slovana už od hraníc a dohliadať na pokoj aj v centre mesta. Podľa Maierhofera sa Slovanisti majú stretnúť práve tam a odtiaľ ísť hromadnou dopravou na Allianz Stadion. "No zatiaľ nevieme, kde presne sa stretnú," dodal.