Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Obhajoba Hoenessa nespochybnila nové čísla v kauze daňových únikov

Uli Hoeness a jeho právnici Foto: TASR/AP

Hoeness čelí obvineniu, že si nesplnil daňové povinnosti spojené s hotovosťou uloženou na jeho účte vo švajčiarskej banke.

Mníchov 12. marca (TASR) - Tím obhajcov Uliho Hoenessa v stredu na mníchovskom súde nespochybnil záver vyšetrovateľov, že šéf futbalového Bayernu Mníchov zatajil na daniach oveľa viac ako sa pôvodne predpokladalo.

Hoenessa najskôr obvinili z daňového úniku vo výške 3,5 milióna eur, počas procesu ale sám vyhlásil, že išlo ešte o pätnásť miliónov viac. Podľa zistení vyšetrovateľov ale napokon celková dlžná suma narástla na 27,2 milióna eur, za čo prezidentovi bavorského veľkoklubu hrozí až desať rokov za mrežami.

Právnik 62-ročného Hoenessa v stredu na pojednávaní vyhlásil, že nespochybňuje novú sumu. Zároveň však dodal, že "všetky čísla boli známe" už keď sa jeho klient vlani sám prihlásil príslušným úradom.

Majster sveta z roku 1974 čelí obvineniu, že si nesplnil daňové povinnosti spojené s hotovosťou uloženou na jeho účte vo švajčiarskej banke. V januári 2013 z vlastnej vôle informoval úrady o svojom účte i o nenahlásených príjmoch na ňom z obchodovania na burze v rokoch 2003 až 2009. Verdikt súdu sa očakáva vo štvrtok.