Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Copa America: Neymar a Bacca dostali podmienečné tresty na jeden zápas

Na snímke druhý zľava kolumbijský útočník Carlos Bacca sotil brazílskeho útočníka a kapitána Neymara (uprostred), za čo obaja dostávajú červenú kartu po zápase zápase C-skupiny 44. ročníka majstrovstiev Južnej Ameriky vo futbale Brazília - Kolumbia (0:1) v čílskom Santiagu v noci na 18. júna 2015. Foto: TASR/AP/Ricardo Mazalan

Disciplinárna komisia Copa America dala obom tímom 24 hodín na to, aby sa proti trestu odvolali.

Santiago 19. júna (TASR) - Kapitán brazílskej futbalovej reprezentácie Neymar a útočník Kolumbie Carlos Bacca dostali od organizátorov majstrovstiev Južnej Ameriky podmienečné jednozápasové tresty. Dôvodom bola ich účasť v hromadnej strkanici hráčov, ktorá vznikla po skončení štvrtkového vzájomného duelu v čilskom Santiagu.



Zápas C-skupiny, ktorý vyhrala Kolumbia 1:0, sa hral v nervóznej atmosfére a poznačili ho viaceré hrubé fauly. Rozhodca Enrique Osses uznal za hlavných aktérov záverečnej strkanice Neymara s Baccom a oboch hráčov vylúčil.



Disciplinárna komisia Copa America dala obom tímom 24 hodín na to, aby sa proti trestu odvolali. Definitívny verdikt v celom prípade padne v piatok. Ak sa tresty potvrdia, Neymar vynechá nedeľňajší duel proti Venezuele a Bacca bude chýbať svojmu tímu v súboji proti Peru.

Po dvoch zápasoch majú všetci štyria účastníci C-skupiny na svojom konte po tri body za výhru a prehru.