Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Futbal

LIGA MAJSTROV: Neymar na operáciu nepôjde, možno nastúpi proti Realu

Na archívnej snímke leží zranený Neymar. Foto: TASR/AP

Najdrahší futbalista sveta stratil rovnováhu na opornej nohe a váhou tela dopadol na členok.

Paríž 27. februára (TASR) - Brazílčan Neymar možno bude môcť nastúpiť v osemfinálovej odvete futbalovej Ligy majstrov medzi Parížom St. Germain a Realom Madrid. Uviedol to v utorok na tlačovej konferencii tréner PSG Unai Emery, ktorý zároveň dementoval správy o hrozbe operácie útočníka. Neymar má zlomenú piatu predpriehlavkovú v pravej nohe a zranený členok.

"Potrebuje odpočinok, ale existuje malá šanca, že proti Realu nastúpi," vyhlásil podľa agentúry AP Emery. Neymar sa zranil v nedeľňajšom šlágri Ligue 1 proti Olympique Marseille (3:0) v súboji s obrancom hostí Bounom Sarrom. Najdrahší futbalista sveta stratil rovnováhu na opornej nohe a váhou tela dopadol na členok. Keď desať minút pred koncom opúšťal ihrisko na nosidlách, mal hlavu v rukách a slzy v očiach.

Paríž potrebuje v domácej odvete proti Realu (6. marca) zmazať dvojgólové manko, na Santiago Bernabeu prehral 1:3. Pred najdôležitejším zápasom v doterajšom priebehu sezóny čaká zverencov Emeryho ešte stredajšie štvrťfinále Francúzskeho pohára proti Marseille a sobotňajší ligový duel na pôde Troyes.