Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

MS umelcov otvorí Platini, Mufuza s Maixnerom aj proti Anglicku

Prezident UEFA Michel Platini. Foto: FOTO TASR/AP

Slovensko na žrebe zastupovali prezident Mužstva futbalových zázrakov (Mufuza) Stano Gális i herci Ivo Hlaváček a Rastislav Sokol.


Moskva 16. apríla (TASR) - Za prítomnosti prezidenta Ruskej futbalovej asociácie Nikolaja Tolstycha vyžrebovali v sídle celoštátnej tlačovej agentúry TASS v Moskve základné skupiny majstrovstiev sveta umelcov vo futbale. V hlavnom meste Ruska sa za účasti 16 krajín budú konať v dňoch 4.–15. júna 2015. Slávnostne by ich mal otvoriť šéf UEFA Michel Platini, v exhibičnom zápase by sa mala predstaviť aj brazílska legenda Zico.

Slovensko na žrebe zastupovali prezident Mužstva futbalových zázrakov (Mufuza) Stano Gális i herci Ivo Hlaváček a Rastislav Sokol. Mufuza štartovala na všetkých doterajších štyroch šampionátoch, jej najlepšie umiestnenie sa datuje k Soči 2007, kde pod vedením trénera Jozefa Vengloša získala bronz. Zopakovať si medailovú radosť bude tento rok veľmi ťažké, keďže žreb zaradil k Slovákom do A-skupiny obhajcov titulu z Rumunska a futbalové veľmoci Holandsko a Anglicko.

"So žrebom sme spokojní. Chceli sme sa vyhnúť domácemu Rusku a Izraelu. Tešíme sa na súboj s Angličanmi, s ktorými sme veľkí kamaráti," povedal pre TASR Stano Gális, ktorý prezradil, že kostru tohtoročného tímu budú tvoriť choreograf Ján Ďurovčík, dirigent a spevák Braňo Kostka, moderátori Patrik Švajda a Mário Porubec, herec René Štúr a povolení futbaloví internacionáli Štefan Maixner, Tomáš Medveď a Marek Hollý.