Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Mings dostal za incident s Ibrahimovičom stopku na päť zápasov

Futbalista Manchesteru United Zlatan Ibrahimovič (v popredí) a hráč AFC Bournemouth Tyrone Mings v sobotňajšom dueli anglickej Premier League 4. marca 2017. Foto: TASR/AP

FA obvinila oboch hráčov z násilného správania.

Londýn 8. marca (TASR) - Obranca Bournemouthu Tryone Mings dostal od anglickej Futbalovej asociácie (FA) päťzápasový dištanc za incident so Zlatanom Ibrahimovičom v sobotňajšom dueli anglickej Premier League proti Manchestru United (1:1).

FA obvinila oboch hráčov z násilného správania. Ibrahimovič i Mings sa dostali do viacerých súbojov. V jednom z nich Mings šliapol na hlavu švédskeho útočníka, v závere prvého polčasu mu Ibrahimovič uštedril ranu lakťom do hlavy. Ani jeden incident rozhodcovia nepostrehli, no odhalili ich televízne kamery.

Útočník Manchestru obišiel napokon s trojzápasovým dištancom. Informovala agentúra DPA.

UEFA vyšetruje incidenty fanúšikov na zápase Arsenalu s Bayernom

Európska futbalová únia (UEFA) začala s vyšetrovaním vyčíňania fanúšikov v odvetnom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov medzi Arsenalom Londýn a Bayernom Mníchov (1:5).

Anglický klub pravdepodobne neminie trest za fanúšika, ktorý sa dostal až na trávnik Emirates Stadium. Úradujúcemu nemeckému šampiónovi zase hrozia sankcie za hádzanie objektov z hľadiska na plochu.

UEFA zároveň otvorila aj vyšetrovanie druhého osemfinálového zápasu medzi SSC Neapol a Realom Madrid (1:3). Disciplinárka rozhodne o verdiktoch 23. marca. Informovala agentúra AP.