Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Luis Suarez si prebral Zlatú kopačku, teší sa na zápas proti Realu

Bývalý škótsky futbalový reprezentant Kenny Dalglish (vľavo) gratuluje hráčovi FC Barcelona, Uruguajčanovi Luisovi Suarezovi po prevzatí Zlatej kopačky za najväčší počet gólov v domácej súťaži v sezóne 2013/2014. Foto: TASR/AP

O prvenstvo sa delí s Cristianom Ronaldom, Portugalčan zaznamenal rovnaký počet presných zásahov v ročníku 2013/14 za Real Madrid.

Barcelona 15. októbra (TASR) - Uruguajský futbalista Luis Suarez si v stredu prebral Zlatú kopačku pre najlepšieho kanoniera v Európe.

Útočník FC Barcelona obdržal ocenenie za 31 gólov, ktoré vsietil v drese FC Liverpool v uplynulej sezóne Premier League.

O prvenstvo sa delí s Cristianom Ronaldom, Portugalčan zaznamenal rovnaký počet presných zásahov v ročníku 2013/14 za Real Madrid.

Suarez si prebral trofej z rúk Kennyho Dalglisha, ktorý ho v roku 2011 angažoval do tímu z Anfield Road.

"Veľkú zásluhu na mojom úspechu v Anglicku má aj tento pán, ktorý ma priviedol do Liverpoolu," uviedol na Dalglishovu adresu Suarez. Ten zároveň dodal, že sa nevie dočkať svojho debutu v španielskej Primera Division.

Trest od FIFA za uhryznutie Taliana Giorgia Chielliniho mu vyprší na budúci týždeň, Barcelona sa v rovnakom termíne stretne v prestížnom derby s Real Madrid. "Na El Clasico sa veľmi teším, samozrejme, ak ma tréner nominuje a dostanem šancu hrať. Som zdravý, cítim sa vo forme," dodal Suarez.

Duel Real Madrid - FC Barcelona je na programe 25. októbra.