Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Liverpool atakuje 19. titul, tréner Rodgers rivalov nesleduje

Hráč Liverpoolu Steven Gerrard oslavuje gól do bránky Manchesteru United vo futbalovom zápase anglickej Premier League v Manchesteri 16. marca 2014. Foto: TASR/AP

Liverpool, ktorý má už 71 bodov, využil zaváhanie Chelsea a na čele má pred ňou náskok dvoch bodov.

Liverpool 31. marca (TASR) - Tréner futbalistov FC Liverpool Brendan Rodgers tlmí nadšenie fanúšikov, ktorí už začínajú myslieť na prvý majstrovský titul od roku 1995. "The Reds" sú po nedeli novým lídrom anglickej Premier League, keď na Anfield Road prevalcovali Tottenham Hotspur 4:0 v 32. kole.

Liverpool, ktorý má už 71 bodov, využil zaváhanie Chelsea a na čele má pred ňou náskok dvoch bodov. Tretí Manchester City stráca na lídra štyri body, má ale dva zápasy k dobru. V drese domácich odohral celý zápas slovenský reprezentačný kapitán Martin Škrtel.

Hráči Liverpoolu vyhrali v lige už ôsmykrát za sebou. "Bolo skvelé, že sme hrali od úvodného hvizdu vo vysokom tempe. Preto som na mužstvo pyšný. Necítili sme tlak, sme veľmi sebavedomí a vieme, ako máme hrať našu hru. Môžete to aj vidieť, hráči si sebavedome prihrávajú, pohybujú sa a hrajú s nasadením. Bol to skutočne výborný tímový výkon. Ukázali sme aj flexibilitu, keď opäť zahrali systém 4-3-3 a každý si v ňom odviedol svoju robotu," tešil sa v pozápasovom hodnotení Rodgers.

Päťnásobný európsky šampión Liverpool má na konte 18 anglických majstrovských titulov. Ten posledný má ale dlhú bradu, získal ho ešte pred "prebrandovaním" súťaže na Premier League. Do konca aktuálneho ročníka najvyššej súťaže zostáva šesť kôl a hlavní rivali Liverpoolu v boji o titul Chelsea aj Manchester City ešte musia na Anfield Road. To vlieva fanúšikom optimizmus, Rodgers sa ale na to pozerá triezvo: "Musíme sa sústrediť len na seba. Najskôr si rozanalyzujeme najbližšieho súpera West Ham United. Najdôležitejšie je dobre pripraviť mužstvo a uvidíme, kam nás to privedie."