Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Liverpool potvrdil najlepší útok, ale na Chelsea stráca šesť bodov

Gólová radosť hráčov Liverpoolu Foto: TASR/AP

Liverpool sa tak víťazne naladil na sobotňajší šláger proti Manchestru City.

Liverpool 28. decembra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool sa vrátili na druhé miesto v tabuľke anglickej Premier League. V utorkovej dohrávke 18. kola zdolali Stoke City presvedčivo 4:1 a na vedúcu FC Chelsea naďalej strácajú šesť bodov.

Ako prví sa síce na štadióne Anfield presadili hostia, keď v 12. minúte skóroval Jonathan Walters, ale potom strieľali góly už len domáci. Na 1:1 vyrovnal Adam Lallana a obrat ešte do prestávky zariadil Roberto Firmino, ktorého polícia tri dni pred zápasom chytila v centre mesta, ako šoféruje automobil pod vplyvom alkoholu. Po zmene strán sa do streleckej listiny zapísal aj Daniel Sturridge, pre ktorého to bol vôbec prvý presný zásah v sezóne. Liverpool tak potvrdil pozíciu mužstva s najlepšou ofenzívou v súťaži (spolu v sezóne 45 gólov) a zároveň natiahol víťaznú sériu na tri zápasy.

"Výsledok možno tomu nezodpovedá, ale bol to veľmi náročný duel. Súper hral na dlhé nakopávané lopty a to sa mi veľmi ťažko bráni. Pomohlo nám, že sme rýchlo odpovedali na ich vedúci gól. Po prestávke sme sa viac upokojili, mali loptu častejšie na kopačkách. Myslím, že naša výhra bola napokon zaslúžená," hodnotil duel kouč LFC Jürgen Klopp. Jeho náprotivka na lavičke Stoke Marka Hughesa mrzel nevydarený druhý polčas. "Myslím, že v prvom polčase sme robili súperovi veľké problémy. Vytvorili sme si aj šance, strelili gól. Mohlo to byť aj 2:0 pre nás, namiesto toho prišli naše chyby a domáci otočili skóre. Naše zaváhania nás stáli lepší výsledok," vravel Hughes.

Liverpool sa tak víťazne naladil na sobotňajší šláger proti Manchestru City. Stoke čaká v posledný deň roka duel na ihrisku lídra súťaže FC Chelsea.