Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Kolumbijčana Gutierreza zvolili za najlepšieho hráča Južnej Ameriky

Kolumbijský futbalista Teofilo Gutierrez (vľavo) a grécky futbalista Kostas Manolas v zápase skupiny C medzi Kolumbiou a Gréckom na majstrovstvách sveta vo futbale 14. júna 2014 v brazílskom meste Belo Horizonte. Foto: TASR/AP

Kolumbijského útočníka Teofila Gutierreza zvolili v tradičnej ankete uruguajského denníka El Pais za Futbalistu roka 2014 v Južnej Amerike.

Montevideo 31. decembra (TASR) - Kolumbijského útočníka Teofila Gutierreza zvolili v tradičnej ankete uruguajského denníka El Pais za Futbalistu roka 2014 v Južnej Amerike. Trénerom roka sa tretíkrát za sebou stal argentínsky kouč národného tímu Kolumbie Jose Pekerman, informovala agentúra Reuters.

Gutierrez pomohol Kolumbii k postupu do štvrťfinále na MS v Brazílii a bol lídrom argentínskeho klubu River Plate na ceste za triumfom v kontinentálnej pohárovej súťaži Copa Sudamericana. River Plate ovládol anketu, keď za Gutierrezom (102 hlasov) skončili na druhom a treťom mieste jeho kluboví spoluhráči - uruguajský krídelník Carlos Sanchez (49) a argentínsky stredopoliar Leonardo Pisculichi (30).

Medzi trénermi obsadil za Pekermanom druhé miesto kouč Argentíny Alejandro Sabella, tretí bol kormidelník River Plate Marcelo Gallardo.