Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Juventus láme rekordy Serie A, vyhral 22. domáci zápas za sebou

Juventus Turín Foto: TASR/AP

Šláger s AS Rím mal výbornú kvalitu a punc tradičného derby.

Rím 6. októbra (TASR) - Päť gólov, tri pokutové kopy a dve červené karty sprevádzali nedeľňajší šláger talianskej Serie A medzi Juventusom Turín a AS Rím. Po piatich kolách dva nezdolané tímy odohrali vyrovnaný zápas, ktorého nervózny záver poznačil konflikt medzi domácim Alvarom Moratom a hosťujúcim Kostasom Manolasom.

O osude duelu rozhodol v 86. minúte stopér Juventusu Leonardo Bonucci, ktorý za nerozhodného stavu 2:2 strelou z hranice šestnástky prekonal Lukasza Skorupského. Ku kontroverznému priebehu súboja prispel viacerými rozporuplnými verdiktmi aj hlavný rozhodca Gianluca Rocchi. Skóre otvoril po pol hodine hry Carlos Tevez, ktorý premenil pokutový kop po ruke Maicona. Ten rukou zblokoval priamy kop Andreu Pirla a hoci sa zdalo, že tak urobil mimo pokutového územia, Rocchi nariadil penaltu. Na 1:1 vyrovnal rovnako z bieleho bodu kapitán hostí Francesco Totti. Pre Juventus to znamenalo ukončenie 832-minútovej série bez inkasovaného gólu v domácej súťaži.

Rimania krátko pred polčasovou prestávkou pridali aj druhý gól, keď po Gervinhovej prihrávke skóroval Juan Manuel Iturbe. Juve však stihlo vyrovnať ešte do záveru prvého dejstva, z pokutového kopu po faule Miralema Pjaniča na Paula Pogbu sa opäť nemýlil Tevez. Po víťaznom góle Bonucciho prišiel tvrdý faul Moratu na Manolasa. Grécky stopér si neudržal nervy na uzde, do španielskeho útočníka dvakrát strčil a následne mu uštedril úder hlavou. Do potýčky sa zapojili viacerí hráči, arbiter Rocchi napokon ukázal obom aktérom incidentu červenú kartu.

"Zápas mal vynikajúcu kvalitu. Myslím, že sme mali viac z hry a víťazstvo si zaslúžili. V závere pracovali emócie, ale to k takémuto veľkému zápasu patrí," hodnotil duel šťastný strelec Bonucci. Juventus po výsledku 3:2 vyhral už 22. domáci zápas za sebou, čo je nový rekord Serie A.