Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Jinkisovci obvinení v korupčnej kauze sa odovzdali do rúk polície

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na 70-ročného Huga Jinkisa a jeho o tridsať rokov mladšieho syna Mariana vydala americká prokuratúra minulý mesiac zatykače za ich účasť v škandáli, ktorý otriasol strešným orgánom svetového futbalu.

Buenos Aires 19. júna (TASR) - Argentínski obchodníci Hugo a Mariano Jinkisovci, ktorých americkí vyšetrovatelia obvinili v korupčnej kauze Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), sa vo štvrtok odovzdali do rúk polície v Buenos Aires.

Na 70-ročného Huga Jinkisa a jeho o tridsať rokov mladšieho syna Mariana vydala americká prokuratúra minulý mesiac zatykače za ich účasť v škandáli, ktorý otriasol strešným orgánom svetového futbalu. Podľa obžaloby obaja poskytli miliónové úplatky za získanie komerčných a marketingových práv na sériu turnajov v Latinskej Amerike.

"Obaja sa prihlásili na polícii tak, ako ich k tomu vyzval zákon," uviedol pre agentúru Reuters právny zástupca dvojice Jorge Anzorreguy. Americkí vyšetrovatelia už dávnejšie vyhlásili, že požadujú vydanie oboch obžalovaných do USA. "V súčasnosti prebieha vyšetrovanie, čiže prípad nebudeme komentovať," uviedla hovorkyňa americkej ambasády v Buenos Aires.

Zo štrnástich obvinených, ktorí boli zapletení do korupčnej aféry FIFA, je trinásť v rukách polície. Na úteku je už len Jose Margulies, bývalý člen vedenia brazílskej marketingovej firmy Traffic Group.