Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Janov angažoval trénera Prandelliho, Jurič padol po prehre s Entellou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

S Prandellim do tímu prišli aj asistenti Gabriele Pin, Valter Vio a analytik Marco Fumagalli.

Janov 7. decembra (TASR) - Taliansky futbalový klub FC Janov v piatok prepustil trénera Ivana Juriča a na jeho miesto angažoval Cesare Prandelliho. Informoval o tom na svojej oficiálnej webstránke.

S Prandellim do tímu prišli aj asistenti Gabriele Pin, Valter Vio a analytik Marco Fumagalli. Oficiálne ho predstavia verejnosti na tlačovej konferencii v sobotu o 10.30 h. Šesťdesiatjedenročný Prandelli pôsobil v uplynulom ročníku v dubajskom klube Al-Nasr. V minulosti viedol napríklad Parmu, AS Rím, Fiorentinu, Galatasaray či Valenciu a v rokoch 2010 až 2014 taliansku reprezentáciu.

Vedenie Janova sa v stanovisku rozlúčilo a poďakovalo Juričovi, ktorého z postu tréner vyhodilo už tretíkrát v priebehu dvoch rokov. Štyridsaťtriročný Chorvát po prvý raz zasadol na lavičku klubu pred sezónou 2016/17, no o prácu prišiel nasledujúci februáru. V apríli sa na post síce vrátil, no vydržal len do novembra 2017. Tretíkrát sa stal trénerom Janova v októbri, ale teraz opäť skončil.

Osudné sa mu stalo vypadnutie v šestnásťfinále Talianskeho pohára s treťoligovou Entellou, keď jej Janov po remíze 3:3 podľahol 6:7 v jedenástkovom rozstrele. Duel na janovskom štadióne Luigiho Ferrarisa sa v riadnom hracom čase skončil remízou 2:2, pričom Entella viedla 1:0 i 2:1 dvomi gólmi útočníka Simone Icaridiho a domáci vyrovnali úspešnými penaltami Krzysztofa Piatka. Na 2:2 upravil len šesť minút pred koncom. V predĺžení išiel Janov do vedenia opäť z penalty, ktorú premenil Gianluca Lapadula, ale v 120.+2 minúte vyrovnal Krisztián Adorján. V ôsmej sérii jedenástkového rozstrelu poslal Entellu do vedenia znova maďarský legionár Adorján a Lapadula svoj pokus už následne nepremenil.

Entella pôsobí v Chiavari, prímorskom meste asi 30 km juhovýchodne od Janova v rovnakom regióne Ligúria.

Janov figuruje v lige po 14. kole na 14. mieste, keď nazbieral 15 bodov, v posledných deviatich dueloch však nevyhral. Najbližšie sa stretne v nedeľu doma s pätnástym Spalom.