Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Hamšík oslavoval na San Paolo zisk Superpohára s 30-tisíc fanúšikmi

Futbalisti SSC Neapol sa stali víťazmi talianskeho Superpohára. Foto: TASR/AP

Fanúšikovia talianskeho futbalového klubu SSC Neapol si v piatok na otvorenom tréningu ich miláčikov vychutnali v hojnom počte oslavy zisku národného Superpohára.

Neapol 2. januára (TASR) - Fanúšikovia talianskeho futbalového klubu SSC Neapol si v piatok na otvorenom tréningu ich miláčikov vychutnali v hojnom počte oslavy zisku národného Superpohára. Podľa informácie na webe slovenského kapitána SSC Mareka Hamšíka ich napriek chladnému počasiu prišlo v piatok na tribúny štadióna San Paolo viac ako 30-tisíc.

Šestnásťfinalista Európskej ligy UEFA 2014/2015 vyhral taliansky Superpohár koncom minulého roka, keď v katarskej Dauhe zdolal v rozstrele z 11 m rivala majstrovský Juventus Turín. "Pôvodný začiatok tréningu museli posunúť, lebo fanúšikovia Neapolu obkľúčili prichádzajúcich hráčov, oslavovali ich a nechceli ich pustiť na štadión. Aj špílmacher slovenskej reprezentácie sa tak na San Paolo dostal až vďaka polícii. Na samotnom štadióne sa pôvodne očakávalo, že sa otvorí iba jeden sektor. Avšak napriek chladnému počasiu prišlo viac ako 30-tisíc fanúšikov, a preto museli na San Paolo otvoriť ďalšie miesta. Po prvej časti tréningu nasledovali oslavy hráčov so svojimi fanúšikmi. Keď Marek zdvihol nad svoju hlavu trofej, šialenstvo nemalo konca kraja," uvádza sa oficiálnom webe 27-ročného Slováka.

Keďže talianska najvyššia súťaž pokračuje 6. januára, už v prvý deň roku 2015 mali Neapolčania tréning. Súčasťou neho bol aj turnaj šesťčlenných tímov. Víťazom sa stalo mužstvo vedené Hamšíkom, vo finále vyhral jeho "oranžový" tím 3:1 a práve slovenský stredopoliar dal dva góly.