Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Hamšík sa po náročnej sezóne cíti fit: Chceme urobiť dobré meno

Na snímke slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík. Foto: TASR - Martin Baumann

Kondičnú pripravenosť Slovákov preveria medzištátne zápasy proti Gruzínsku a Nemecku.

Bratislava 23. mája (TASR) - Aj keď má Marek Hamšík za sebou náročný ročník na klubovej úrovni, na tréningový kemp slovenskej futbalovej reprezentácie do rakúskeho Windischgarstenu odišiel v ideálnom zdravotnom stave a plný odhodlania. V drese SSC Neapol nastúpil v najvyššej talianskej súťaži na všetkých 38 stretnutí.

"Našťastie, som fit, zranenia sa mi vyhýbali. Fyzicky sa cítim dobre, po skončení klubovej sezóny som mal pár dní voľna," povedal Hamšík. Dvadsaťosemročný stredopoliar upozornil, že Slováci by na kontinentálny šampionát do Francúzska nemali cestovať s prehnane veľkými očami, no zároveň sa neobáva o formu mužstva, hoci nie každému členovi národného tímu vyšlo uplynulé obdobie podľa predstáv.

"Sme pohromade už dlhé roky, poznáme sa. V kádri figurujú skúsení hráči, takže v nejakých herných výpadkoch nevidím problém," pokračoval Hamšík. Kondičnú pripravenosť Slovákov preveria medzištátne zápasy proti Gruzínsku (27. mája), ktoré trénersky vedie Vladimír Weiss, a Nemecku (29. mája): "S Gruzínskom na nás čaká zaujímavá konfrontácia. Dva duely za tri dni však nebudú nič jednoduché. Uvidíme, ako to rozdelí kouč Ján Kozák. Nemci predstavujú riadny oriešok. Dôležitá je príprava v Rakúsku, nech vládzeme na majstrovstvách Európy. Chceme tam Slovensku urobiť dobré meno."

Hamšíka teší, že na sústredení k osvedčeným menám pribudlo trio opôr reprezentácie do 21 rokov: Milan Škriniar, Matúš Bero a Adam Zreľák: "Určite je plus, že sa objavujú mladé tváre. Radi ich prijmeme, tvorí sa nová partia."