Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Gerrard po skončení sezóny odíde z Liverpoolu, tvrdia britské médiá

Hráči FC Liverpool Steven Gerrard a Martin Škrteľ (vpravo) si prihrávajú loptu v zápase britskej Premiere League FC Liverpool - FC Chelsea na štadióne Anfield Road v Liverpoole 8. novembra 2014. Liverpool prehral 1:2. Foto: TASR/AP

Anglický futbalový stredopoliar Steven Gerrard po skončení sezóny opustí FC Liverpool a zamieri do americkej Major League Soccer.

Londýn 2. januára (TASR) - Anglický futbalový stredopoliar Steven Gerrard v piatok oznámil, že po skončení sezóny opustí FC Liverpool. Kapitán "The Reds" však neposilní žiaden z konkurenčných tímov v anglickej Premier League. Podľa viacerých britských médií zamieri do americkej Major League Soccer.

"Toto je moja posledná sezóna v drese Liverpoolu. Rozhodol som môj odchod oznámiť uprostred sezóny, aby klub ani tréner Brendan Rodgers neboli vystavení rôznym špekuláciám a dohadom ohľadom mojej budúcnosti. Zatiaľ nechcem prezradiť, ktorý klub sa stane mojim novým pôsobiskom, no určite to nebude konkurent Liverpoolu," citovala slová bývalého kapitána anglickej reprezentácie agentúra AP.

Gerrard odohral v drese Liverpoolu takmer 700 súťažných zápasov. V roku 2005 priviedol tím z Anfield Road k pamätnému triumfu v Lige majstrov po víťazstve nad AC Miláno. "Urobil som najťažšie rozhodnutie v mojom živote. Chcel by som sa poďakovať všetkým, FC Liverpool navždy zostane v mojom srdci. Nie je ľahké povedať zbohom, no urobil som krok, ktorý je najlepší pre mňa, moju rodinu i pre klub ako taký," dodal.

Agentúra Reuters priniesla reakcie na jeho oznámenie:

Brendan Rodgers, tréner FC Liverpool: "Jeho vplyv na hru tímu bol obrovský. Boli časy, keď on sám viedol mužstvo na ceste k úspešným výsledkom. Až počas môjho pôsobenia v Liverpoole som sa presvedčil, aký je to výnimočný hráč. Termín profesionalizmus posunul na vyšší level. Jeho odhodlanie a tvrdá práca môžu byť príkladom pre každého futbalistu. Tímové potreby boli vždy pred osobnými a to bude hlavná časť jeho odkazu pre ďalšie generácie."

John W. Henry a Tom Werner, majitelia FC Liverpool: "Jeho celkový prínos do klubu sa nedá zmerať. Liverpool má vo svojej histórii množstvo legiend, ale meno Stevena Gerrard bude vždy vyčnievať v popredí. Navždy bude súčasťou klubu a ak sa jeden deň rozhodne k nám vrátiť, dvere bude mať otvorené. Do budúcnosti mu prajeme len to najlepšie."

Daniel Sturridge, útočník FC Liverpool: "Stevie bude navždy legendou, nielen pre Liverpool, ale aj pre celý anglický futbal. Do histórie nášho športu sa zapíše ako jeden z najlepších stredopoliarov vôbec. Vždy bol tým správnym lídrom, každý mladý hráč v Anglicku si z neho môže zobrať príklad."

John Aldridge, bývalý útočník FC Liverpool: "Vždy som vedel, že raz bude hviezdou. Klub sledujem už 50 rokov a on je najlepším hráčom, akého som kedy videl. Kenny Dalglish je legenda, ale on hrával v mužstve plnom skvelých futbalistov. Boli sezóny, keď Steven musel hrať iba s priemernými spoluhráčmi. Práve preto je pre mňa najlepší."

Ray Houghton, bývalý stredopoliar FC Liverpool: "Muselo to byť pre neho veľmi ťažké rozhodnutie. Steven prežil v klube skvelé chvíle i náročné časy. Sezónu po sezóne však predvádzal stabilné a spoľahlivé výkony. Vždy bol extratriedou."