Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Galádovci sú pred barážou s Talianskom v v kompletnom zložení

Na snímke tréner reprezentačného futbalového mužstva do 21 rokov Ivan Galád Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zverenci trénera Ivana Galáda v pondelok podvečer absolvovali úvodnú tréningovú jednotku na štadióne v Senci.

Senec 7. októbra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sú pred barážovým dvojzápasom o postup na ME s Talianskom už v kompletnom zložení. Zverenci trénera Ivana Galáda v pondelok podvečer absolvovali úvodnú tréningovú jednotku na štadióne v Senci. Individuálne sa pripravovali Ivan Schranz a Albert Rusnák.

Schranz by mal byť do piatkového úvodného duelu v Zlatých Moravciach (17.00) v poriadku, no nad štartom Rusnáka visí otáznik. Obaja absolvovali ľahký tréning pod vedením Mareka Mintála. "Schranza trápi natiahnutý sval, liečili sme ho asi týždeň pred zrazom. Predpokladám, že do zápasu by mal byť v poriadku, rozhodli sme sa byť opatrní a naordinovali sme mu na začiatok odľahčené tréningy. Rusnák je na tom horšie, priviezol si zranenie z holandskej ligy, máme podozrenie na zápal okostice kolena," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ) lekár SR "21" Peter Kišška.

Podľa jeho slov konzultoval Rusnákov zdravotný stav s klubovým lekárom z holandského FC Cambuur, ten však nesúhlasil s navrhovaným postupom liečby. "Obaja sa budú naďalej pripravovať s mužstvom. Rusnák bude pokračovať v odľahčených tréningoch, Schranz môže zaberať od utorka v plnom nasadení," dodal Kišška.

Počas tréningu sa Galádovci venovali taktickému nácviku útočnej prechodovej fázy, brankári boli pod paľbou tvrdých striel z voleja po centroch zo strán. Kým hráči zaberali na hracej ploche, Galád stihol podebatovať aj s koučom áčka Jánom Kozákom, ktorý sledoval časť tréningu 21-ky.