Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

UEFA nepotrestá Carvajala za spor s Mandžukičom

Mario Mandžukič po súboji s Carvajalom. Foto: TASR/AP

Carvajal akýkoľvek úmysel pohrýzť protihráča poprel.

Nyon 15. apríla (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) nepotrestá hráča Realu Madrid Dani Carvajala za incident s útočníkom Atletica Mariom Mandžukičom počas utorňajšieho zápasu štvrťfinále Ligy majstrov. V mestskom derby sa v prvom zápase zrodila bezgólová remíza. Odveta je na programe na budúci týždeň na štadióne Santiaga Bernabeua.

Chorvátsky útočník na sociálnej sieti Twitter poprel, že ho Carvajal pohrýzol do pravej ruky, aj keď sa to podľa niektorých fotografií tak zdalo. UEFA uviedla, že sa nebude týmto prípadom zaoberať a obrancu "bieleho baletu" nepotrestá. V súvislosti s reprízou finále minuloročnej Ligy majstrov sa bude zaoberať len vniknutím fanúšika na ihrisko a zablokované schodisko na štadióne Vicenteho Calderona. Jeden z divákov sa priblížil ku Cristianovi Ronaldovi v čase, keď odchádzal z ihriska. O prípadnom treste pre Atletico rozhodne UEFA 21. mája. Informovala agentúra AP.

Gabi vyzval UEFA, aby prešetrila Carvajalove zákroky

Kapitán Atletica Madrid Gabi vyzval Európsku futbalovú úniu (UEFA), aby prešetrila zákroky obrancu Realu Madrid Daniho Carvajala v utorkovom prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov. Carvajal predtým, ako udrel domáceho útočníka Maria Mandžukiča do brucha, mal Chorváta pohrýzť do ruky.

Carvajal akýkoľvek úmysel pohrýzť protihráča poprel. Televízne zábery však ukázali, že jeho ústa sa dostali do kontaktu s pravým predlaktím Mandžukiča. I keď potenciálne uhryznutie zo záberov nie je možné presne určiť, následný úder päsťou do brucha bol evidentný.

"UEFA by mala celú situáciu prešetriť a vyvodiť z nej dôsledky. Bol to nešťastný incident a ak sa preukáže Carvajalova vina, zakročiť by mala disciplinárna komisia," uviedol Gabi pre španielske médiá.

Real v odvete na domácom trávniku s určitosťou nastúpi bez Marcela, brazílsky obranca vynechá zápas pre žlté karty.