Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Futbalového rozhodcu na MS zo Saudskej Arábie suspendovali

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Tridsaťdvaročný Al Mirdasi údajne kontaktoval šéfa jedného z finalistov Kráľovského pohára a žiadal od neho peniaze.

Rijád 13. mája (TASR) - Rozhodca zo Saudskej Arábie, ktorý je v nominácii na blížiace sa futbalové MS v Rusku, čelí vo svojej krajine vyšetrovaniu pre údajnú korupciu. Tamojšia federácia arbitra Fahada Al Mirdasiho dočasne suspendovala a iba niekoľko hodín pred výkopom finále domáceho Kráľovského pohára mu zrušila delegáciu na tento zápas.

Saudská futbalová federácia (SFF) neposkytla k prípadu žiadne ďalšie detaily, médiá v krajine však píšu o pokuse ovplyvniť výsledok pohárového duelu. Tridsaťdvaročný Al Mirdasi údajne kontaktoval šéfa jedného z finalistov Kráľovského pohára a žiadal od neho peniaze. Informovala o tom agentúra DPA.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) sa zatiaľ k prípadu odmietla vyjadriť s tým, že vyšetrovanie je momentálne interná záležitosť Saudskej Arábie. Al Mirdasi je jeden z piatich arabských rozhodcov, ktorí by mali viesť zápasy na svetovom šampionáte v Rusku. Ten odštartuje 14. júna. Vlani účinkoval na Pohári konfederácií a v roku 2016 na OH v Riu de Janeiro.