Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Osemnástka odcestovala do Petrohradu na Memoriál Vladimíra Granatkina

Slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov pózuje pred odchodom na medzinárodný mládežnícky turnaj Memoriál Vladimíra Granatkona, ktorý sa bude hrať v Petrohrade Foto: Teraz.sk/SFZ - Peter Zeman

Na tradičnom medzinárodnom mládežníckom turnaji budú slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov obhajovať minuloročné 3. miesto.

Bratislava 2. januára (TASR) - Aj napriek sviatočnému obdobiu mali slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov v posledných dňoch množstvo povinností. Presne na Nový rok odcestovali do Petrohradu, kde sa od 3. do 11. januára predstavia na Memoriáli Vladimíra Granatkina 2015. Na tradičnom medzinárodnom mládežníckom turnaji budú obhajovať minuloročné 3. miesto.

Tréner Milan Malatinský má k dispozícii 18-členný káder. "Do Petrohradu cestujeme bez stredopoliara Lászla Bénesa, ktorého nahradil záložník trnavského Spartaka Lukáš Mihálik. Vieme, že v minulom roku obsadilo Slovensko bronzovú priečku. Do Ruska necestujeme kvôli umiestneniu, chceme v prvom rade dobre reprezentovať krajinu a slovenský futbal," povedal hlavný kormidelník na dopoludňajšom zraze. Pre skorý termín turnaja si hráči museli odpustiť silvetrovské oslavy a nemohli si dovoliť zvoľniť v príprave ani počas vianočných sviatkov. "O nominácii vedeli hráči už pred Vianocami, verím, že tomu prispôsobili prípravu počas sviatočných dní," pokračoval Malatinský pre web Slovenského futbalového zväzu.

Na 27. ročníku Memoriála Vladimíra Granatkina štartuje až 18 mužstiev z 15 krajín. Turnaj sa hrá tradične v hale na umelej tráve. "Berieme to ako fakt, ďalej sa tým nezaoberáme. Sme radi, že môžeme odohrať zápasy s kvalitnými súpermi, medzinárodná konfrontácia je vždy vítaná," uviedol Malatinský, ktorého zverenci nastúpia už v sobotu o 14.30 h na prvý duel proti Grécku. "Vieme, čo môžeme od súpera očakávať. Gréci majú v tíme hráčov s individuálnymi schopnosťami, vynikajú rýchlosťou. V druhom zápase nás čaká výber Petrohradu, čo je v podstate tím zložený z domáceho Zenitu, hoci niektorí z nich budú reprezentovať výber Ruska," skonštatoval na margo súperov v skupinovej fáze. Kapitánom mužstva bude na turnaji stredopoliar MŠK Žilina Adrián Kopičár.

Program SR "18" (zdroj futbalsfz.sk):

3. januára: Grécko "18" - Slovensko "18" (14.30 SEČ)

5. januára: Výber Petrohradu "18" - Slovensko "18" (14.30 SEČ)

Program ďalších troch zápasov (5.1., 7.1. a 9.1.) bude závisieť od výsledkov v skupinovej fáze.