Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Futbalisti SR do 15 rokov prehrali na turnaji vo Fínsku s Poľskom 1:2

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Ďurník

Na turnaji tak obsadili druhé miesto práve za Poliakmi.

Eerikkkilä 31. mája (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 15 rokov prehrali v piatok v treťom a poslednom zápase na medzinárodnom turnaji štyroch krajín vo Fínsku. Zverenci trénera Martina Žambu po utorňajšom triumfe 2:1 nad Maďarskom a stredajšej výhre nad domácim Fínskom 1:0 podľahli v piatok Poliakom 1:2. Na turnaji tak obsadili druhé miesto práve za Poliakmi.

Výsledok:



Poľsko "15" - Slovensko "15" 2:1 (1:0)


Góly: 9. Duda, 55. Antczak – 78. Mišovič

zostava SR 15: Hrdina – Nemček (56. Úradník), Ovšonka (69. Szolgai), Kachnič, Jaššo – Sauer (56. Gajdoš), Šuľák (41. Svetlík), Javorček (69. Lupták) – Mišovič, Griger (41. Juritka), Bortoli (56. Lacza)

Hlas (zdroj: www.futbalsfz.sk):

Martin Žamba, tréner SR 15: "Zápas nemal také tempo, ake naše dva predchádzajúce na turnaji, ale zaujímavý bol. Objektívne, Poliaci mali navrch, získavali odrazené lopty, boli dôraznejší v osobných súbojoch a nebezpečnejší pred našou bránou. Celkovo som však s výkonmi na turnaji veľmi spokojný, naši hráči ukázali charekter aj futbalovú kvalitu. Je v nich potenciál, aby aj vo vyšších vekových kategóriách dosahovali dobré výsledky."