Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Futbal

VIDEO: EURÓPSKA LIGA: Stoch skóroval pri remíze Slavie so Sevillou

Miroslav Stoch, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročný krídelník sa presadil v 25. minúte, tečovanou strelou spoza šestnástky vyrovnal priebežný stav na 1:1.

Bratislava 7. marca (TASR) - Slovenský futbalista Miroslav Stoch skóroval za Slaviu Praha pri remíze 2:2 vo štvrtkovom prvom osemfinálovom zápase Európskej ligy UEFA 2018/19 na ihrisku FC Sevilla.

Dvadsaťdeväťročný krídelník sa presadil v 25. minúte, tečovanou strelou spoza šestnástky vyrovnal priebežný stav na 1:1. Stoch mal podiel aj na druhom presnom zásahu svojho tímu, keď v 39. minúte po jeho centri dostal so šťastím loptu do bránky domácich Král. Hráči päťnásobného víťaza EL mali počas celého duelu prevahu, "zošívaní" si však odviezli zo Španielska cennú remízu.



Milan Škriniar odohral celý duel v drese Interu Miláno na pôde Eintrachtu Frankfurt (0:0). Hosťom sa nepodarilo skórovať ani z jedenástky, ktorú v 22. minúte nepremenil Marcelo Brozovič.

Zenit Petrohrad v základnej zostave s Róbertom Makom podľahol doma Villarrealu 1:3. Slovenský reprezentant bol na ihrisku do 72. minúty a bol pri jedinom góle ruského tímu, keď sa jeho nevydarená strela dostala k Azmounovi, ktorý poľahky skóroval do prázdnej bránky hostí.

Stade Rennes prekvapujúco zdolal Arsenal Londýn 3:1, hostia hrali od 41. minúty bez vylúčeného stopéra Sokratisa Papastathopoulosa. Dinamo Záhreb, ktoré bolo v skupinovej fáze súperom Spartaka Trnava, si poradilo s Benficou Lisabon najtesnejším rozdielom 1:0.

Chelsea Londýn zvíťazila na svojom ihrisku nad Dynamom Kyjev presvedčivo 3:0. Rolu favorita potvrdili aj hráči SSC Neapol, ktorí vyhrali rovnakým pomerom nad Salzburgom. Valencia zdolala ruský Krasnodar tesne 2:1.

1. zápasy osemfinále Európskej ligy UEFA 2018/19:


Dinamo Záhreb - Benfica Lisabon 1:0 (1:0)
Gól:
38. Petkovič (z 11 m)

Eintracht Frankfurt - Inter Miláno 0:0
/M. Škriniar (Inter) odohral celý zápas/

Stade Rennes - Arsenal Londýn 3:1 (1:1)
Góly:
42. Bourigeaud, 65. Monreal (vlastný), 88. Sarr - 4. Iwobi, ČK: 41. Papastathopoulos (Arsenal)

FC Sevilla - Slavia Praha 2:2 (2:2)
Góly:
1. Ben Yedder, 28. El Haddadi - 25. STOCH, 39. Král
/M. Stoch (Slavia) odohral celý zápas a v 25. minúte skóroval/

Zenit Petrohrad - FC Villarreal 1:3 (1:1)
Góly:
35. Azmoun - 33. Iborra, 64. Moreno, 71. Morlanes
/R. Mak (Zenit) hral do 72. minúty/

Chelsea Londýn - Dynamo Kyjev 3:0 (1:0)
Góly:
17. Pedro Rodriguez, 65. Willian, 90. Hudson-Odoi

SSC Neapol - FC Salzburg 3:0 (2:0)
Góly:
10. Milik, 18. Ruiz, 58. Onguene (vlastný)

FC Valencia - FK Krasnodar 2:1 (2:0)
Góly:
12. a 24. Rodrigo - 63. Claesson


Stoch po remíze v Seville: Výsledok 2:2 je výborný


Futbalistom Slavie Praha sa vydaril vstup do osemfinále Európskej ligy. Na pôde favorizovaného FC Sevilla vybojovali remízu 2:2, ktorá im dáva pred domácou odvetou šancu na postup do ďalšej fázy.

Kľúčovou postavou Slavie bol slovenský reprezentant Miroslav Stoch. V 25. minúte sa dostal na hranici šestnástky k lopte a so šťastím prekonal brankára Tomáša Vaclíka. "Sústredil som sa na to, aby som prvým dotykom dobre trafil loptu. Bol tam teč, ktorý takisto pomohol k tomu, aby to skončilo v sieti. Chvalabohu," opísal Stoch svoj gól pre web fsagency.eu. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar patril k najlepším hráčom hostí a bol aj pri druhom zásahu Slavie. V závere prvého polčasu rozohral rohový kop, ktorý, na prekvapenie všetkých, skončil od ramena Alexa Krála v bránke Sevilly. "Výsledok 2:2 je výborný, ale stále len 'polčasový'. V Prahe pôjde o všetko. Samozrejme, uhrať niečo na ihrisku takého top tímu, ako je Sevilla, je vždy vzácne. Nám sa to podarilo," povedal Stoch.

Sevilla sa okrem nešťastných gólov musela vyrovnať aj so zranením brankára Vaclíka. Ten musel odstúpiť po druhom góle Slavie, keď v páde narazil do tyčky. Debut v EL tak zažil jeho náhradník Juan Soriano. "Opäť sme mali smolu. Dva inkasované góly po odrazoch, zranený brankár a nepremenené príležitosti. V odvete musíme skórovať, ale myslím si, že máme kvalitu, aby sme zvíťazili," povedal tréner španielskeho klubu Pablo Machin.

Slavia je prvý tím, ktorý v tejto sezóne v Seville neprehral. Dva góly na ihrisku súpera dávajú českému vicemajstrovi dôvod na optimizmus, ale ak chce postúpiť cez päťnásobného víťaza EL, čaká ho ešte náročná úloha. "Trúfam si povedať, že šance sú päťdesiat na päťdesiat. Nemám však rád prognózy, pretože človek niečo povie a potom v 20. sekunde inkasujete a prehrávate 0:1. Dosiahli sme výborný výsledok, no v odvete si musíme dať pozor na chyby," uviedol pre portál iDnes.cz tréner Slavie Jindřich Trpišovský. Odveta je na programe na budúci týždeň vo štvrtok o 21.00 h.

Brankár Eintrachtu Trapp vynuloval Inter: Aj my máme kvalitný tím


Futbalisti Interu Miláno aj so slovenským obrancom Milanom Škriniarom remizovali vo štvrtkovom prvom zápase osemfinále Európskej ligy na pôde Eintrachtu Frankfurt 0:0. Škriniar absolvoval celé stretnutie a svojím výkonom prispel k čistému kontu.

"Vždy sa snažíme zvíťaziť, ale niekedy to nejde. Môžeme sa však spoľahnúť na skvelú defenzívu a v odvete aj na vynikajúcich fanúšikov," povedal na oficiálnom webe Interu Škriniarov kolega z obrany Cedric Soares. Hostia sa pritom mohli ujať vedenia už v úvode zápasu, ale brankár Eintrachtu Kevin Trapp bravúrne chytil pokutový kop Marka Brozoviča. "Mali sme rešpekt pred menom súpera, ale aj my máme dobrý tím a to si musíme uvedomiť. Chceli sme uhrať solídny výsledok pred odvetou a myslím si, že sa nám to podarilo," citoval Trappa portál kicker.de.

Jeho tím hnalo skvelé publikum, ktoré ocenil aj viceprezident Interu Javier Zanetti. "Atmosféra bola fantastická. Najradšej by som hral takéto zápasy každý deň. Vedeli sme, že si musíme dať pozor na domácich a to platí aj v odvete," povedal Zanetti.

Napriek bezgólovému stavu tréner Milánčanov Luciano Spalletti vyzdvihol najmä výkon svojich zverencov. "Hrá sa na dva zápasy. Výsledok je jedna vec, ale výkon druhá. Na ihrisku sme dominovali, hlavne začiatok bol v našej réžii," uviedol Spalletti pre Sky Sport Italia.

Makova asistencia Zenitu nepomohla, Semak: Druhý gól nás položil


Zenit Petrohrad si skomplikoval situáciu pred odvetou osemfinále futbalovej Európskej ligy UEFA. Vo štvrtkovom prvom zápase nevyužil domáce prostredie a prehral s Villarrealom 1:3. Nepomohla mu ani asistencia slovenského reprezentanta Róberta Maka.

Ten sa dostal v závere polčasu k odrazenej lopte, netrafil ju však ideálne a jeho pokus "upratal" do bránky hostí Sardar Azmoun, zimná posila z Rubinu Kazaň. Mak hral za ruský klub do 72. minúty.

Domácich môže mrzieť najmä druhý polčas, keď inkasovali dvakrát v priebehu siedmich minút. "Druhý gól nás položil. Súper kontroloval hru, nepustil nás k lopte a my sme sa nedokázali presadiť. Spravili sme veľa chýb. V závere sme síce mali nejaké šance, ale nedokázali sme ich premeniť," povedal na oficiálnom webe Zenitu tréner domáceho tímu Sergej Semak.

Ak chcú jeho zverenci pomýšľať na postup do štvrťfinále EL, budúci týždeň musia v Španielsku streliť minimálne tri góly. Hoci na Petrohrad čaká mimoriadne náročná úloha, Semak sa nevzdáva: "Vo futbale je všetko možné. Musíme sa zodpovedne pripraviť a zabojovať."