Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Bývalého futbalistu Richarda V. obvinili z pokusu o vraždu svokra

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Druhého októbra ho zadržali na letisku v Bratislave po príchode z Írska.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Bývalého futbalistu Richarda V., ktorý bol dlhodobo mimo Slovenska, obvinili policajti z pokusu o vraždu otca nebohej lekárky, s ktorou má syna. Druhého októbra ho zadržali na letisku v Bratislave po príchode z Írska. Informáciu ako prvý priniesol spravodajský portál Aktuálne.sk.

"Obvinený sa 15. júna pokúsil úmyselne usmrtiť Miroslava D. Skutok sa stal na Tomášikovej 5 v Bratislave, kde poškodený vychádzal so svojím motorovým vozidlom z podzemných garáží a obvinený na toto idúce vozidlo štyrikrát vystrelil," informoval Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Richard V. podľa neho strelil tohto muža do krku a poškodil dve motorové vozidlá. Obvinený je od 19. septembra z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Momentálne sa podľa informácií z polície nachádza vo väzbe a v prípade dokázania viny mu hrozí 25-ročné väzenie alebo doživotie.

Podľa spravodajského portálu aktuálne.sk ide o bývalého manžela lekárky, ktorá bola v bratislavskom Ružinove zavraždená pred piatimi rokmi. Prípad doposiaľ nie je objasnený. Portál ďalej informoval, že po lekárke zostal malý syn, ktorý sa stal predmetom sporu exmanžela a rodičov nebohej. Otec zavraždenej pediatričky je podľa aktuálne.sk Miroslav D., ktorého sa podľa polície pokúsil Richard V. zavraždiť.