Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Trápiace sa Stoke City povedie Lambert

Tréner Paul Lambert. Foto: TASR/AP

Na lavičke vystriedal Marka Hughesa, ktorého účastník Premier League prepustil 6. januára po šokujúcej prehre v 3. kole FA Cupu na pôde štvortoligového Coventry City.

Londýn 15. januára (TASR) - Novým trénerom futbalistov Stoke City sa stal Paul Lambert, ktorý sa dohodol s vedením anglického klubu na kontrakte na 2,5 roka. Na lavičke vystriedal Marka Hughesa, ktorého účastník Premier League prepustil 6. januára po šokujúcej prehre v 3. kole FA Cupu na pôde štvortoligového Coventry City.

Lambert v minulosti trénoval Norwich či Aston Villu, v minulej sezóne viedol druholigový Wolverhampton Wanderers. Úlohou bývalého škótskeho reprezentanta bude oživiť hru "The Potters", ktorým patrí v tabuľke so ziskom 20 bodov aktuálne až 18. miesto, a pomôcť im k záchrane v najvyššej súťaži. V nej vyhrali z uplynulých siedmich zápasov iba jeden.

"Paul slávil úspechy v koučovaní tímov so silným a stabilným zázemím a lokálnymi majiteľmi. Takým základom sa môže pýšiť aj náš klub. Zamerali sme sa, aby sme angažovali trénera so skúsenosťami z Premier League a rozsiahlymi znalosťami anglického futbalu," povedal pre klubový web na adresu 48-ročného kouča viceprezident John Stokes.

Na hráčov Stoke City čakal v pondelok duel na ihrisku Manchestru United (21.00 h SEČ), v ktorom mal byť šéfom lavičky ešte dočasný tréner "hrnčiarov" Eddie Niedzwiecki. Ako informovala agentúra DPA, Lambert by sa mal novej funkcie ujať v utorok.