Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Futbalisti SR do 18 rokov podľahli Ukrajine, Rusnák: Chýbal nám dôraz

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zverenci trénera Alberta Rusnáka predtým zdolali Maďarsko (2:1) a remizovali s Japonskom (1:1).

Chlumec nad Cidlinou 25. augusta (TASR) – Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov prehrali v piatok vo svojom treťom zápase na Memoriáli Václava Ježka s rovesníkmi z Ukrajiny 0:1. V skupine tak obsadili so štyrmi bodmi druhé miesto a v sobotu o 11.00 h si zahrajú o bronz s domácim Českom.

Mladí Slováci nevyužili možnosť vyhrať celú skupinu, o ich prehre rozhodol gól Stanislava Byblika zo samého záveru prvého polčasu. Zverenci trénera Alberta Rusnáka predtým zdolali Maďarsko (2:1) a remizovali s Japonskom (1:1).

Slovensko "18" - Ukrajina "18" 0:1 (0:1)
Gól:
45+. Byblik. Rozhodoval: Lerch.

Zostava SR "18": Rehák – Strákoš, Ondrej, Nemčík, Mesík – Holáň, Mráz, Bernát – Topoľský, Giesser, Bari

Výsledok druhého piatkového zápasu:

Japonsko – Maďarsko 5:0


Hlas po zápase:

Albert Rusnák, tréner SR "18": "V prvom polčase sme prepadávali v strede poľa, súperovi sme nechali veľa priestoru a v osobných súbojoch nam chýbal dôraz. Polčas z našej strany nebol dobrý. Po prestávke sme urobili zmeny a na našej hre sa to prejavilo. Začali sme lepšie kombinovať, presadzovali sme sa v krajných vertikálach, len v koncovke, resp. finálnej fáze sme boli nepresní, čo nás stálo dobrý výsledok, pretože šancí sme v druhom polčase mali dostatok na to, aby sme zápas otočili. Na zápas s Českom znovu prerotujeme zostavu, aby všetci hráči boli rovnako vyťažení a verím, že budeme úspešní."

Tabuľka:

1. Japonsko 3 2 1 1 7:1 7
2. SLOVENSKO 3 1 1 1 3:3 4
3. Maďarsko 3 1 0 2 2:7 3
4. Ukrajina 3 1 0 2 1:2 3