Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Sparta Praha potvrdila príchod Švéda Davida Moberga Karlssona

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný švédsky reprezentant sa dohodol s klubom z Letnej na tri a polročnej zmluve, ku kádru sa pripojí v zimnej príprave.

Praha 10. decembra (TASR) - Český futbalový klub Sparta Praha potvrdil príchod švédskeho krajného stredopoliara Davida Moberga Karlssona z IFK Norrköping.

Dvadsaťštyriročný švédsky reprezentant sa dohodol s klubom z Letnej na tri a polročnej zmluve, ku kádru sa pripojí v zimnej príprave. Podľa portálu idnes.cz zaplatí Sparta odstupné okolo 40 až 52 miliónov českých korún (približne 1,5 až 2 milióny eur). Karlsson bude sedemnásty cudzinec v aktuálnom kádri.

"Sparta je obrovský klub, najväčší v krajine. A keď sa o vás niekto taký zaujíma, je to veľká česť. Som šťastný, že sa transfer podarilo dotiahnuť," povedal pre klubový web.

Karlsson odohral v uplynulej sezóne za Norrköping vo všetkých súťažiach 36 duelov, v ktorých strelil 13 gólov a pridal sedem asistencií. Aj jeho výkony prispeli k tomu, že klub skončil na druhom mieste najvyššej švédskej ligy, ktorá vyvrcholila v novembri, a prebojoval sa do predkôl Európskej ligy.

Odchovanec IFK Göteborg hral v minulosti za dánsky Nordsjaelland, anglický Sunderlandu, či škótsky Kilmarnock. Na konte má tri štarty a jeden gól vo švédskej reprezentácii.