Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Belgičan Kompany má smolu, pri návrate sa opäť zranil

Na snímke vpravo hráč City Vincent Kompany, vľavo hráč Kyjeva Oleg Gusev v odvetnom zápase osemfinále futbalovej Ligy majstrov Manchester City - Dynamo Kyjev v utorok 15. marca 2016. Foto: TASR/AP

Na trávnikoch chýbal od 4. mája, keď si privodil zranenie lýtkového svalu v semifinále Ligy majstrov 2015/2016 proti Realu Madrid.

Manchester 22. septembra (TASR) - Belgický futbalista Vincent Kompany sa po vyše štyroch mesiacoch vrátil do zápasového diania, keď nastúpil v základnej zostave Manchestru City v stredajšom 16-finále Pohára EFL na pôde Swansea City (1:2). Tridsaťročný stopér však v závere duelu krívajúc opustil ihrisko a pobral sa hráčskym tunelom do šatne.

Po zápase sa Kompany sťažoval tímovým lekárom na zdravotné problémy, ktoré však nešpecifikoval. "Aspoň podľa prvých prognóz nejde o nič vážne, ale počkáme si na lekárske vyšetrenia a potom budeme múdrejší," vyhlásil tréner City Pep Guardiola, ktorý za Kompanyho nemohol poslať náhradníka, keďže si vyčerpal kvótu striedaní.

Kompanyho dlhodobo prenasledujú zranenia, ktoré prerástli do chronických rozmerov. Na trávnikoch chýbal od 4. mája, keď si privodil zranenie lýtkového svalu v semifinále Ligy majstrov 2015/2016 proti Realu Madrid. Inkriminovanú časť tela si zranil už štrnástykrát od príchodu do City v roku 2008.