Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Futbal: Slováci do 17 rokov v príprave prehrali v Maďarsku 1:2

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zverenci trénera Ladislava Hudeca sa v odvete stretnú s Maďarmi vo štvrtok 17. novembra (Telki).

Csákvár 15. novembra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov prehrali v utorok v prvom z dvoch prípravných súbojov s rovesníkmi z Maďarska 1:2. Zverenci trénera Ladislava Hudeca sa v odvete stretnú s Maďarmi vo štvrtok 17. novembra (Telki). Pre mladých Slovákov sú zápasy prípravou na jarné boje v druhej fáze kvalifikácie ME 2017 (tzv. Elite Round).



výsledok:


Maďarsko "17" - Slovensko "17" 2:1 (1:0)

Góly: 34. Szendrei, 75. Lefler - 73. Čerňanský

zostava SR 17: Trnovský - Strachan (70. Sekerka), Petro, Filipiak, Tvrdý (70. Vojtko) - Krkoška (70. Pišoja), Machara - Murcko (60. Svetlošák), Kadák (41. Potoma), Dávidík (60. Kmeť) - Kelemen (41. Čerňanský)



hlas po zápase (zdroj: www.futbalsfz.sk):

Ladislav Hudec, tréner SR 17
: "Dobrý zápas. Hralo sa na ťažkom teréne, ktorý bol prvý polčas primrznutý a druhý polčas mäkký a náročný. Najmä v druhom polčase sme si vedeli vypracovať dostatok gólových príležitostí, kde sme mohli ísť do vedenia. Zápas sme prakticky stratili v záverečných minútach oboch polčasov, kedy sme v prvom inkasovali po nedôraznom odkope od brány. Následne Murcko išiel sám na brankára, mohlo byť 1:1 po prvom polčase. V druhom sme prebrali iniciatívu, Čerňanský zahodil dve čisté šance. Nakoniec po strate lopty v strede ihriska sme inkasovali druhý gól štyri minúty pred koncom. Zámer bol jednoznačný - myslieť na Elite round a na zlepšenie obrannej fázy, čo sa nám v určitých momentoch darilo, v niektorých menej. Vieme na čom musíme pracovať, šancí sme mali dosť, tie však musíme premieňať."



ďalší program SR 17:


štvrtok 17. novembra o 11.00 hod.: Maďarsko 17 - Slovensko 17 (Telki)