Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

Real Madrid rekord neprekonal, s Villarrealom doma iba remizoval

Na snímke útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo Foto: TASR/AP

Hostia išli do vedenia v nadstavenom čase prvého polčasu, Madridčania vyrovnali v 48. minúte zásluhou Ramosa.

Madrid 21. septembra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid remizovali v stredajšom domácom zápase 5. kola španielskej ligy s Villarrealom 1:1 a neprekonali tak rekord svojho úhlavného rivala FC Barcelona z roku 2011. Oba tímy figurujú na čele historických tabuliek so 16 víťazstvami v najvyššej súťaži za sebou.

Hostia išli do vedenia v nadstavenom čase prvého polčasu, keď Bruno premenil pokutový kop. "Biely balet" vyrovnal v 48. minúte zásluhou Sergia Ramosa.

Messi nedohral

Real napriek zakopnutiu zostal na čele tabuľky s dvojbodovým náskokom pred druhou Sevillou. Tretia je Barcelona, ktorá v šlágri 5. kola remizovala na Nou Campe s Atleticom Madrid 1:1. Úradujúci majster sa ujal vedenia na konci prvého polčasu po hlavičke Ivana Rakitiča, hostia vyrovnali po hodine hry, keď sa po zaváhaní Mascherana presadil prízemnou strelou z hranice šestnástky Angel Correa. "Barca" stráca na vedúci Real tri body, Atletico je v tabuľke štvrté so štvorbodovým odstupom na madridského rivala.

Okrem bodov prišla Barcelona aj o svojho kanoniera Lionela Messiho. Ten sa zranil tesne pred vyrovnávajúcim gólom hostí po šprinte, keď chcel vybojovať loptu v súboji s Diegom Godinom. Argentínčan musel v 58. minúte striedať, na trávniku ho nahradil Arda Turan. Podľa vyhlásenia katalánskeho klubu bude Messi pauzovať približne tri týždne pre natiahnuté slabiny.

5. kolo:

Real Madrid - Villareal 1:1 (0:1)
Góly: 48. Ramos - 45.+1 Bruno (z 11m)

Celta Vigo - Gijon 2:1 (0:0)
Góly: 66. Mallo, 87. Aspas (z 11m) - 80. Cop (z 11m)

FC Barcelona - Atletico Madrid 1:1 (1:0)
Góly: 41. Rakitič - 61. Correa

Granada - Athletic Bilbao 1:2 (1:1)
Góly: 44. Carcela-Gonzalez - 15. Garcia, 77. Laporte

Real Sociedad - Las Palmas 4:1 (3:0)
Góly: 1. a 53. Willian Jose (druhý z 11 m), 22. Vela (z 11 m), 35. Zurutuza - 56. Tanausu