Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

PSG sa odvolal proti trestu pre Ibrahimoviča v domácej súťaži

Rozhodca Bjorn Kuipers ukazuje červenú kartu Zlatanovi Ibrahimovičovi z PSG v odvetnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti Chelsea Londýn 11. marca 2015 v Londýne. Foto: TASR/AP

Ibrahimovičovi sa nepáčil výkon hlavného rozhodcu Lionela Jaffreda.

Paríž 15. apríla (TASR) - Francúzsky futbalový klub Paríž Saint-Germain sa odvolal proti štvorzápasovému trestu pre útočníka Zlatana Ibrahimoviča. Disciplinárna komisia Ligue 1 suspendovala švédskeho útočníka za verbálnu inzultáciu hlavného rozhodcu po prehre úradujúceho majstra 2:3 na ihrisku Girondins Bordeaux.

Ibrahimovičovi sa nepáčil výkon hlavného rozhodcu Lionela Jaffreda. Švéd po inkriminovanom zápase v angličtine rozhorčene konštatoval, že za 15 rokov pôsobenia vo futbale nevidel takého rozhodcu ako Jaffredo. V mixzóne si potom uľavil "Do čerta s Francúzskom", čo nahnevalo ministra športu Patricka Kannera, ktorý ho vyzval k ospravedlneniu.

Tridsaťtriročný Ibrahimovič tiež nemôže nastúpiť v prvom štvrťfinále Ligy majstrov 2014/2015 proti FC Barcelona za červenú kartu v osemfinálovej odvete na londýnskom Stamford Bridge, kde PSG aj v oslabení s Chelsea po predĺžení remizoval 2:2 a postúpil medzi elitnú kontinentálnu osmičku.