Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Prezident FC Sion sa odvolal proti zákazu vstupu na štadión

Na snímke Christian Constantin v strede v spoločnosti policajnej eskorty počas švrtkovej Super Ligy, v ktorej si proti sebe zahrali FC Lugano a FC Sion. 21. septembra 2017. Foto: TASR/AP

Constantin 21. septembra po zápase s Luganom fyzicky napadol televízneho experta Rolfa Fringera.

Sion 11. januára (TASR) - Prezident švajčiarskeho futbalového klubu FC Sion Christian Constantin podal odvolanie na Športový arbitrážny súd (CAS). Dôvodom je jeho 9-mesačný zákaz vstupu na domáci sionský štadión pre konflikt s televíznym expertom Rolfom Fringerom.

Trest bol pôvodne až štrnásťmesačný. "Zákaz vstupu na štadión skrátili zo štrnástich na deväť mesiacov a finančnú pokutu zo 100.000 na 30.000 švajčiarskych frankov," informoval internetový portál sport1.de.

Constantin 21. septembra po zápase s Luganom fyzicky napadol televízneho experta Rolfa Fringera. "Odvolací senát na rozdiel od prvostupňového nepovažuje útok za plánovaný, skôr za emotívnu reakciu súvisiacu s konfliktom medzi jeho synom a pánom Fringerom," citoval portál z verdiktu.

Syn Barthelemy Constantin, športový riaditeľ Sionu, dostal za tvrdé vyhrážky zákaz na desať zápasov. Fringer inkasoval od Christiana Constantina niekoľko rán. Pri pokuse o útek zakopol o jednu z kamier a spadol na zem.