Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Wenger svoj úder do Mourinha neľutuje

Iskrenie medzi trénermi v derby zápase. Tréner Arsenalu Arsene Wenger udiera do hrude trénera Chelsea Londýn Joseho Mourinha Foto: Youtube

Francúzskeho kormidelníka ´kanonierov´ nahneval faul Garyho Cahilla na Alexisa Sancheza a udrel svojho portugalského kolegu do hrude.

Londýn 5. októbra (TASR) – Tréner futbalistov londýnskeho Arsenalu Arsene Wenger sa odmietol ospravedlniť za incident s koučom FC Chelsea Jose Mourinhom. Francúzsky kormidelník počas ostrej slovnej výmeny v nedeľňajšom mestskom derby na štadióne Stamford Bridge strčil do svojho portugalského soka, ktorý mu v tom momente bránil vstúpiť do jeho technickej zóny.

Nedeľňajší súboj dvoch odvekých rivalov sa ako tradične hral vo vypätej atmosfére. V 20. minúte Gary Cahill tvrdo fauloval krídelníka Arsenalu Alexisa Sancheza, za čo domáci stopér dostal žltú kartu. Keďže sa tak stalo blízko lavičiek oboch tímov, Wenger chcel pristúpiť k Sanchezovi a skontrolovať, či nie je zranený. To sa nepáčilo Mourinhovi, keďže kouč hostí vstúpil do jeho technickej zóny. Portugalčan dal ruky pred seba a snažil sa Wengera zastaviť. Francúz však využil výškovú prevahu a nižšieho soka odsotil. Celý konflikt napokon vyriešil štvrtý rozhodca Jon Moss, ktorý oboch trénerov od seba oddelil.

"Opustil som svoje územie, pretože som chcel vidieť, čo sa stalo s Alexisom, ktorý tam ležal zranený. Išiel som z miesta A do miesta B a v tom momente niekto stál pri mne a trochu ma zatlačil," opisoval svoju verziu Wenger. Mourinho videl celú situáciu odlišne. "Každý má svoje územie a on narušil to moje. Ak by chcel dať pokyn hráčom, to by bolo v poriadku. Ale on vyvíjal nátlak na rozhodcu, aby Cahilla vylúčil. A to sa mi nepáčilo, povedal som mu: 'Odíď a už sa nevracaj'. O nič však nešlo, celý incident ja osobne považujem za uzavretý," uviedol pre televíziu BBC Mourinho.

Obaja tréneri sa nemajú príliš v láske. Vo februári Mourinho označil Wengera za špecialistu na neúspechy, čím narážal na fakt, že Arsenal už niekoľko sezón nezískal žiadnu významnú trofej. V samotnom zápase v nedeľu triumfovala domáca Chelsea 2:0, o góly Mourinhových zverencov sa postarali Eden Hazard a Diego Costa.